Merkez Bankasının faiz kararı

Merkez Bankasının faiz kararı
İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: - "Faiz indirimi kararını son derece olumlu buluyoruz ve bu indirimlerin devamını bekliyoruz"

İZMİR (AA) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Merkez Bankasının faiz indirimi kararını olumlu bulduklarını belirtti.

Çetinkaya, yazılı açıklamasında, Merkez Bankası Para Politikası Kurulunun faiz koridoru üst bandını yüzde 10,50'den yüzde 10'a indirmesi kararını değerlendirdi.

Uzun süredir ilk faiz indirimi olduğuna dikkati çeken Çetinkaya, şu değerlendirmede bulundu:

"Kararın gerekçesinde küresel finansal koşullarda iyileşme yaşanması, enflasyonun belirgin düşüş sergilemesi, yapısal reformların uygulamaya geçirilmesinin büyüme potansiyelini önemli ölçüde arttırabileceği gibi önemli tespitler var. Karar hemen piyasalara yansıdı, dolar geriledi, tahvil faizleri düştü. Para Politikası Kurulu özetle ölçülü bir adım atılmasına karar verdi. Önümüzdeki dönemde de para politikası kararlarının enflasyon görünümüne bağlı olacağı görülüyor. Faiz indirimi kararını son derece olumlu buluyoruz ve bu indirimlerin devamını bekliyoruz. Ayrıca devletin vadesinde ödenmeyen borçlara uyguladığı fahiş faiz oranının da indirilmesini bekliyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.