Merkez Bankasının faiz kararı

Merkez Bankasının faiz kararı
TİM Başkan Vekili Kocasert:- "Faiz oranlarındaki indirim sevindiricidir, beklentimiz ise faiz indirimlerinin sürmesi hatta daha büyük adımlarla devam etmesidir"

DENİZLİ (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Süleyman Kocasert, faizlerin düşürülmesini olumlu bulduklarını beklentilerinin ise indirimin sürmesi "hatta daha büyük adımlarla devam etmesi" olduğunu bildirdi.

Kocasert, yazılı açıklamasında, Merkez Bankası'nın faiz indirimini ihracatçılar tarafından olumlu karşılandığını belirtti.

Açıklamasında, faiz indiriminin şartların oluştuğu bir ortamda gerçekleştiğinin altını çizen Kocaesert, "Mart ayı enflasyon verilerinde bir düşüş yaşandı, bütçe gerçekleşmeleri sevindirici bir performans sergiledi ve ihracat Mart ayında yeniden yükseliş trendini yakaladı. Bu olumlu işaretlere faiz indiriminin eşlik etmesi gerekiyordu ve öyle de oldu. Bu bakımdan Merkez Bankamızı kararının yerinde olduğunu düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

Kocasert, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Faiz indiriminin finansman maliyetlerini düşürdüğü ölçüde anlamlı olacak. Peki bu oranlar yatırımları tetikleyebilir mi? Açıkçası faiz düzeylerinin hala yüksek olduğunu ifade etmeliyiz. Ekonominin ve ihracatın etkin hamleleri gerçekleştirebilmesi için yeni yatırımlara ve dolayısıyla makul maliyetlerde finans kaynaklarına ulaşmaya ihtiyacı var. Bu da ancak daha düşük oranlardaki borçlanma imkanları ile gerçekleşebilir. Sanayicinin ve ihracatçısının en somut beklentisi, Merkez Banka'mızın politikalarını belirlerken reel sektörü de düşünmesi ve finansman maliyetlerinin makul düzeylere gelmesi için çözümler üretmesidir. Faiz oranlarındaki indirim sevindiricidir, beklentimiz ise faiz indirimlerinin sürmesi hatta daha büyük adımlarla devam etmesidir. Bunun ülkemiz ekonomisi açısından son derece önemli olduğunu özellikle vurgulamak isterim."







Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.