'Merkezde Bulunan 88 Kişinin İlişiği Kesildi'

'Merkezde Bulunan 88 Kişinin İlişiği Kesildi'
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, görevden alınan 2 büyükelçi dahil olmak üzere, merkezde bulunan 88 kişinin ilişiğinin kesildiğini söyledi

ANKARA(AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, emniyet ve ilgili kurumlardan aldıkları bilgiler doğrultusunda Fetullahçı Terör Örgütüyle (FETÖ) mücadele çerçevesinde çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Dışişleri Bakanlığından 88 kişinin ilişiğinin kesildiğini ifade eden Çavuşoğlu, bu hainlerin devletin sistemine sızmaması gerektiğini vurguladı.

Bakan Çavuşoğlu, "Biz her türlü adımı titizlikle atıyoruz. Bir komisyon oluşturduk. Bu çalışmaları sürdürüyoruz. Önümüzdeki günlerde yine bakanlığımızda öyle görünüyor ki ilişiği kesilecek kişiler de var. 88 kişinin içinde bu 2 büyükelçi de var. Birkaç tane büyükelçiyle ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. İlaveten almamız gereken bilgiler var." diye konuştu.

Bakanlıktaki bazı FETÖ mensuplarının yurt dışına kaçma girişiminde bulunduğunu da bildiren Bakan Çavuşoğlu, FETÖ soruşturması nedeniyle Türkiye'nin Kazan Başkonsolosluğundaki bir görevlinin Japonya'ya kaçtığını ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.