Mersin 15. Uluslararası Müzik Festivali

Mersin 15. Uluslararası Müzik Festivali
Opera sanatçıları, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu eşliğinde Beethoven'ın "9. Senfonisi"ni seslendirdi

MERSİN (AA) - 15. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında opera sanatçıları, ünlü Alman besteci Ludwig van Beethoven'ın "9. Senfonisi"ni seslendirdi.

Dünyanın başlıca orkestralarının repertuvarlarında halen başyapıt olarak bulunan eser, festival kapsamında Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşturuldu.

Şef Rengin Gökmen'in yönetimindeki konserde, Türkiye'nin önde gelen opera sanatçılarından Bengi İspir Özdülger, Ezgi Karakaya, Aykut Çınar, Teyfik Rodos solist olarak yer alırken, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu da eşlik etti.

Koro şefliğini Cemi'i Can Deliorman'ın üstlendiği konsere, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte festival ödülleri de sahiplerini buldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.