Mersin Cimnastik Türkiye Şampiyonası

Mersin Cimnastik Türkiye Şampiyonası
Mersin'in ev sahipliğinde başlayan şampiyonaya 386 sporcu katıldı- Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen: "Mersin'den her zaman destek alıyoruz. Cimnastik alanında Mersin belli bir potansiyele geldi. Artık milli takım sporcularını seçme ve yetiştirm

MERSİN (AA) - Türkiye Cimnastik Federasyonu (TCF) tarafından düzenlenen Mersin Cimnastik Türkiye Şampiyonası, başladı.

Mersin Cimnastik Salonu'ndaki organizasyonda artistik, ritmik, trampolin ve aerobik branşlarında 386 sporcu mücadele verecek. Şampiyona sonunda milli takıma girecek sporcular da belirlenecek.

TCF Başkanı Suat Çelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cimnastik alanındaki tüm branşların şampiyonasını yapabilecekleri tek salonun Mersin'de olduğunu söyledi.

Şampiyonayı Mersin'de düzenlemekten mutluluk duyduklarını ifade eden Çelen, şöyle devam etti:

"Tüm disiplinlerimizin olduğu cimnastik branşlarını buraya getirdik. Çünkü tüm branşları yapacağımız salon Mersin'de. Biz burayı federasyon olarak dolu dolu yaşatmak istiyoruz. Yaptığımız şampiyonalarda milli takım elemelerini de gerçekleştiriyoruz. Mersin'den her zaman destek alıyoruz. Cimnastik alanında Mersin belli bir potansiyele geldi. Artık milli takım sporcularını seçme ve yetiştirme durumuna geldiler. Türkiye şampiyonalarında derece aldılar. 81 ilimizde cimnastik antrenörünün zorunlu kılınması ve bu branşın her yerde yapılıyor olmasını sağlayan bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Bu şampiyonada 386 sporcu yarışacak."

Çelen, bu yıl Mersin'de iki önemli şampiyonanın daha gerçekleşeceğini belirterek, Gençler Cimnastik Şampiyonası ve Büyükler Dünya Kupası'nın da yine aynı salonda yapılacağını sözlerine ekledi.

Şampiyona yarın sona erecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.