Mersin Denizde Bırakılan Av Malzemelerinden Temizleniyor

Mersin Denizde Bırakılan Av Malzemelerinden Temizleniyor
Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında, kentte balıkçılarla yapılan görüşmeler sonucu denizde bırakılan av araçlarının yerinin belirlenmesinin ardından, temizlik çalışması başlatıldı

MERSİN (AA) - Mersin'de denizin, suda unutulan veya bırakılan av malzemelerinden temizlenmesi için çalışma yürütülüyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce yürütülen "Denizlerin Terk Edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi" kapsamında, Mersin'de çalışma başlatıldı.

Silifke ilçesi Boğsak koyunda suya dalan ekipler, ekolojik dengeye zarar veren balıkçı ağları ve av malzemelerini temizledi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mevlüt Göksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin 2014'te, su ürünleri avı sırasında zemin yapısı, hava koşulları, ağ çakışması, kullanım hataları ve benzeri nedenlerle kaybolan veya bırakılan av araçlarının denizden çıkarılması amacıyla uygulamaya konulduğunu söyledi.

Mersin'de bu yıl kayıp av araçlarının kesin yerleri ve miktarının belirlenmesi amacıyla balıkçılarla yüz yüze görüşmeler yapıldığını anlatan Göksu, şunları kaydetti:

"Silifke ilçesi Kumburnu ile Tarsus ilçesi Dipsiz Lagünü arasında kalan deniz alanında kayıp av araçlarının yoğun bulunduğu 20 lokasyon belirlendi. Projeyle, bu alanlarda tespit edilen av araçlarının çıkarılması, imhası veya değerlendirilmesi, proje görsellerinin balıkçıların ve kamuoyunun bilgisine sunulması, kamuoyunda farkındalık yaratılması hedeflenmiştir."

Balıkçıların bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Göksu, "Balıkçılarımız su kaynaklarımızın sınırsız olmadığını ve korunması gerektiğini bildiğinden, su ürünlerini gelecekte avlayabilmek ve yeni nesillere aktarımını sağlamak üzere çalışmalara katkı sağlayacaktır." ifadesini kullandı.

Göksu, balıkçıların kaybettikleri av araçlarını "[email protected]" adresinden bildirmesini istedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.