"Mersin Engelliler Şöleni" başladı

"Mersin Engelliler Şöleni" başladı
Büyükşehir Belediyesince bu yıl 9'uncusu düzenlenen şölende, engelli öğrenciler hünerlerini sergiledi

MERSİN (AA) - Mersin Büyükşehir Belediyesince bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Mersin Engelliler Şöleni" başladı.

Engelliler Haftası kapsamında, kültür ve sportif aktivitelerin yer alacağı etkinliklerle engellilere ve sorunlarına yönelik farkındalık oluşturmanın amaçlandığı şölenin açılışı, Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yaptığı konuşmada, engelliler için gelecek günlerin, dünden ve bugünden çok daha iyi olacağını söyledi.

Göreve geldikten sonra birçok protokol imzaladıklarını belirten Kocamaz, "Allah'a şükürler olsun ki 30 Mart'tan bu yana gece gündüz demeden engelsiz bir Mersin için gayret ediyoruz. İnşallah bu fiziki düzenlemeler tamamlandıktan sonra Mersin sözde değil işin özünde engelsiz bir kent haline dönüşecek. İşte o zaman engelleri kaldırmış olacağız." dedi.

Türkiye'de ilk olarak hayata geçirilen Engelliler Dairesi Başkanlığı ile engellilerin problemlerini ortadan kaldırmak, onlara destek ve eğitim vermek, toplumun bireyi olduklarını herkese kabul ettirmek için gayret gösterdiklerini anlatan Kocamaz, şöyle konuştu:

"Otistik Çocuklar Eğitim Merkezimiz büyük ölçüde tamamlanmış durumda ve gelecek eğitim-öğretim yılında hizmete başlamış olacak. Gençlik Merkezi ve Meslek Edindirme Merkezimizle ilgili yürüttüğümüz çalışmaları engelli kardeşlerimiz için yakın bir gelecekte hizmete açacağız. Türkiye'de nüfusun sekizde birinin engelli olduğunu düşünürsek, bu işlerin ne kadar önem arz ettiğini daha iyi kavramış oluruz. Sizler gerçekten her türlü hizmete, her türlü desteğe layıksınız."

Konuşmaların ardından engelli öğrenciler, hazırladıkları el işi hediyeleri Kocamaz'a verdi.

Turizm alanında "engelsiz işletmeler"in yetkililerine teşekkür belgesi takdim edilen etkinlikte, görme engelli ressam Eşref Armağan'ın canlı performansı ilgiyle izlendi.

Daha sonra da çeşitli okullardan programa katılan engelli öğrenciler hünerlerini sergiledi.

- 36 engelliye akülü araba

Öte yandan, hafta dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Çimsa iş birliğiyle 36 akülü sandalye, engelli vatandaşlara teslim edildi.

Kocamaz, yaptığı konuşmada, Türkiye'de engellilerin karşılaştıkları sorunların çözülmesi, kültür-sanat ile spor alanlarında ve toplumda herkesle eşit pozisyonda yer alabilmeleri için özel sektör temsilcileriyle el ele verdiklerini vurguladı.

Mersin'deki yatırımcı kuruluşlara çağrıda bulunarak, bu tür sosyal sorumluluk projelerinde iş birliğine hazır olduklarını ifade eden Kocamaz, "Mersin Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerimiz için tüm imkanlarını seferber etmiştir. Bu tür projelerde özel sektörün katkısı, özellikle birlik ve bütünlük açısından çok önemlidir." dedi.

Çimsa Mersin Fabrika Müdürü Levent Öncel da çağdaş bir toplumda ayrım yapılmadan herkesin, hak ve özgürlüklerden eşit oranda faydalanması gerektiğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.