Mersin Hantaş Sportif'de Hedef Ligde Kalmak

Mersin Hantaş Sportif'de Hedef Ligde Kalmak
Sportif Direktör Özoğlu: "En büyük hedefimiz ligde kalmak, bunu da başaracağımıza inanıyorum"

 Erkekler Hentbol Süper Lig'ine maddi sıkıntılarla başlayan ve uzun süre puanla tanışamayan Mersin Hantaş Sportif, sezonun ikinci yarısında çıkışa geçerek, ligde kalmayı hedefliyor.

Sportif Direktör Osman Özoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadıkları maddi sorunlar nedeniyle ellerindeki oyuncuları kaybedip, sezona alt yapı oyuncularıyla başladıklarını, bunun da sonuçlara yansıdığını belirtti.

Sponsor sorununu çözmelerinin ardından takıma gelen yeni oyuncularla birlikte alınan puanların takıma öz güven getirdiğini ifade eden Özoğlu, "Bizim en büyük problemimiz kendimize olan güvenimizi yitirmemizdi. Takımımızı oluşturmamızın ardından 7 puan aldık ve son sıradan kurtulduk. Bu da bizim için iyi bir moral oldu" dedi. 

Özoğlu, ligin ikinci yarısının hazırlıklarına başladıklarını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Aldığımız puanlar bizi ikinci yarı için umutlandırdı. Çalışmalara diğer takımlara göre erken başladık, oyuncularımız da heyecanlı. Ligin ilk 2 haftasında Maliye Milli Piyango ve Trabzonspor'u evimizde ağırlayacağız. Bu avantajımızı puana çevirip, ikinci yarıya iyi başlamak istiyoruz. En büyük hedefimiz ligde kalmak, bunu da başaracağımıza inanıyorum."

Özoğlu, sezon arasında her hangi bir transfer çalışmalarının bulunmadığını sözlerine ekledi.

Müzesindeki Türkiye Kupası'nı satma noktasına kadar gelerek başladığı sezonda kötü günler geçiren Mersin Hantaş Sportif, alt yapı oyuncularıyla çıktığı ligin ilk 5 karşılaşmasında puanla tanışamadı. 

Bir inşaat firmasının sponsor olduğu Mersin ekibi, kadrosuna kattığı yeni oyuncularla iyi bir hava yakalayarak, sonrasında çıktığı maçlarda 7 puan topladı ve ligin son sıradan kurtuldu.

İlk yarıda 13 maça çıkan Mersin temsilcisi, aldığı 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 9 mağlubiyetle 7 puan toplayarak, sezonun ilk yarısını 13. sırada tamamladı. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.