Mersin'de avukatın görevini kötüye kullandığı iddiası

Mersin'de avukatın görevini kötüye kullandığı iddiası
Kardeşini 10 yıl önce trafik kazasında kaybeden bir kişi, sigorta şirketi tarafından ödenen parayı avukatının kendilerine vermediğini ileri sürerek şikayetçi oldu - Suçlamanın asılsız olduğunu savunan avukat hakkında görevini kötüye kullandığı iddiasıyla

MERSİN (AA) - Mersin'de 10 yıl önce meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden kişi için sigorta şirketince ödenen tazminatı müvekkillerine teslim etmediği öne sürülen avukat hakkında görevi kötüye kullanma iddiasıyla dava açıldı.

Mersin'de 2006 yılında kardeşi Yasin Yılmaz'ı bir trafik kazasında kaybeden Mustafa Yılmaz, davayla ilgili gelişmeleri yürüten avukat Filiz A'nın sigorta şirketinin ödediği 16 bin 663 lirayı kendilerine vermediği iddiasıyla Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu.

Şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında avukat hakkında müştekiyi mağdur durumda bıraktığı ve görevini kötüye kullandığı suçlamasıyla iddianame hazırlanarak, Silifke Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Mustafa Yılmaz, davayla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşinin 2006 yılında trafik kazası geçirdiğini ve babası Orhan Yılmaz'ın o dönemde dava sürecini takip etmesi için avukat Filiz A'ya vekalet verdiğini söyledi.

Babasının 2013 yılında vefatı üzerine dava sürecini araştırdığını ve sigorta şirketinin yıllar önce parayı avukatın hesabına yatırdığını öğrendiğini öne süren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Kardeşim vefat ettikten 4-5 ay sonra avukatın hesabına para geliyor. Babamı çağırıyor ve '13 bin lira kadar bir para geldi ama ben bunu az buldum. Sigorta şirketine itiraz edeceğim' diyor. Babam da 'Tamam' diyor. Olay bu şekilde kapanıyor. Babamın vefatı sonrası ise bir avukat arkadaşıma konuya bakmasını söyledim. Bana avukatın hesabına paranın yattığını söyledi. Aradım tekrar avukatı. 'Hesabınıza bakar mısınız, bu para yatmış' dedim. Bana 'Evet çektim yarısını babana verdim yarısını da masraf olarak ben aldım' dedi."

Yılmaz, avukatın babasına parayı verdiğine dair bir kanıtı olmadığını ileri sürerek, konunun aydınlatılması için şikayetçi olduğunu sözlerine ekledi.

Avukat Filiz A. ise iddianın doğru olmadığını belirterek, Yılmaz'ın yalan söylediğini ve şantaj yaparak para almaya çalıştığını öne sürdü.

Olayın yargıya intikal ettiğini belirten Filiz A, "Böyle bir şey yok. Ben savunmalarımı verdim. Bu kişinin kan üzerinden para götürmeye çalıştığını herkes biliyor. Mersin'de, herkes bunun iftira olduğunu biliyor" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.