Mersin'de dolandırıcılık iddiası

Mersin'de dolandırıcılık iddiası
Kendilerini savcı olarak tanıtıp vatandaşları dolandırdığı iddia edilen 3 kişi tutuklandı

MERSİN (AA) - Mersin'de kendilerini savcı olarak tanıtıp vatandaşları dolandırdığı iddia edilen 3 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kendilerini savcı olarak tanıtıp aradıkları kişileri dolandırdıkları belirlenen şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Şüphelilerle ilgili araştırma yaparken merkez Mezitli ilçesindeki Dr. Hakan Kundak İlkokulu bahçesinde 25 bin lira bulunduğu ihbarını alan ekipler, olay yerine geldi.

Okulun bahçesinde poşet içinde parayı bulan okulun temizlik görevlisinin parayı kimin bıraktığını görmediğini ancak parayı almak için 3 kişinin geldiğini ve gelen kişilerden şüphelendiği için parayı vermediğini atlatması üzerine ekipler, görevlinin verdiği plakayı araştırdı.

Aracın kiralık ve Erdemli ilçesinde olduğunun belirlenmesi üzerine operasyon düzenleyen polisler, aracın bulunduğu evdeki Mahmut E, Murat K. ve Zeliha T'yi gözaltına aldı.

Okulun bahçesinde bulunan paranın dolandırılan mağdur bir vatandaş tarafından kendini savcı olarak tanıtan şüphelilerin alması için bırakıldığı ancak temizlik görevlisinin parayı bulması üzerine olayın gerçekleşmediği belirtildi.

Ayrıca Mahmut E'nin emniyetteki sorgusunda ceza hukukçusu Prof. Dr. Erdener Yurtcan'ı da aynı yolla dolandırdığını itiraf ettiği öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.