Mersin'de kadın üreticilere arı kovanı dağıtıldı

Mersin'de kadın üreticilere arı kovanı dağıtıldı
Mersin'de "Kırsal Alanlarda Yaşayan Kadın Üreticileri Mersin Arıcılığına Kazandırma Projesi" kapsamında 80 kadın üreticiye arı kovanı dağıtıldı- Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz: "Kadınlarımızın ekonominin her alanında aktif olması gerektiğine inanıyor

MERSİN (AA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından "Kırsal Alanlarda Yaşayan Kadın Üreticileri Mersin Arıcılığına Kazandırma Projesi" kapsamında 80 kadın üreticiye, 160'ı arılı olmak üzere 240 kovan dağıtıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü ve Akdeniz Girişimcileri Proje Derneği (AGİB) iş birliğiyle hayata geçirilen "Kırsal Alanlarda Yaşayan Kadın Üreticileri Mersin Arıcılığına Kazandırma Projesi" kapsamında sertifikalarını alan kadın üreticilere, arı kovanları dağıtıldı.

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü'nde yapılan teslim törenine, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Davut Keleş, MHP Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu ve kadın üreticiler katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, programda yaptığı konuşmada, belediye olarak üreticiyi teşvik etmek ve destek vermek amacıyla sürekli yeni projeler hayata geçirdiklerini belirtti.

Hizmet verdikleri bölgede yaşayan vatandaşların aile ekonomilerine destek verecek projeler ürettiklerini ifade eden Kocamaz, "Göreve geldiğimiz günden bu yana belediye olarak üreticimize alternatif tarımla ilgili hizmetler sunduk. Zeytin fidanı dağıtımından tutun nergis fidesi, domatesi fidesi, melisa fidesi dağıtımının yanı sıra sulama malzemeleri de temin etmek suretiyle üreticimizin yanında olmaya devam ettik." diye konuştu.

Tarımsal destek projelerinde kadın üreticilere destek vermeye önem verdiklerini belirten Kocamaz, "Çünkü kadınlarımızın ekonominin her alanında aktif olması gerektiğine inanıyoruz. Arıcılık eğitiminden sonra da bu kovanları öncelikle hanımlara sunmak istedik." ifadelerini kullandı.

"Kırsal Alanlarda Yaşayan Kadın Üreticileri Mersin Arıcılığına Kazandırma Projesi" kapsamında arıcılık sertifikalarını alan kadın üreticilere Tarsus, Toroslar, Akdeniz, Yenişehir ve Mezitli olmak üzere 5 farklı ilçede arı kovanı dağıtımı yapıldı.

80 kadın üreticiye, 160 adeti arılı olmak üzere toplamda 240 arı kovanı, 80 adet arıcı maskesi, 80 adet arıcı körüğü ve 80 adet el demiri teslim edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.