Mersin'de Rüşvet Operasyonu

Mersin'de Rüşvet Operasyonu
İl Göç İdaresindeki bazı memurlarla, Suriyeliler için iş takipçiliği yapan şüpheliler arasında rüşvet ilişkisi olduğunun tespit edilmesi üzerine başlatılan operasyonda, 4 kişi tutuklandı

MERSİN (AA) - Mersin'de Suriyeli sığınmacılara resmi evrak işlemlerinde rüşvet karşılığı öncelik tanıdıkları ve sahte belge düzenledikleri tespit edilen memur ve iş takipçilerine yönelik operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

İl Göç İdaresindeki bazı memurların, Suriyeliler için tercümanlık adı altında iş takipçiliği yapan şüphelilerle rüşvet karşılığı işbirliği yaptığı tespit edildi.

Şüphelilerin, Suriyelilere verilen yol izin belgesi, yurt dışı çıkış belgesi ve ön kayıt formları gibi belgeleri, başvuruyu yapan kişi kuruma gelmese dahi 100 lira karşılığında temin ettikleri ortaya çıkarılırken, bazı durumlarda bu belgelerin sahtelerini de düzenledikleri belirlendi.

Suriyeliler için iş takipçiliği yapan kişilerin de İl Göç İdaresi tarafından verilen geçici koruma kimlik belgelerinin sahtelerini yaptıkları, ilkokul mezunlarına bin dolar karşılığında Suriye devletine ait sahte üniversite diploması hazırladıkları ve diplomaları Göç İl İdaresine kaydettirip, kişileri akademisyen gibi göstererek, Türk vatandaşlığı almakta öncelik sağlamaya çalıştıkları tespit edildi.

Olayın ortaya çıkarılmasının ardından Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda İl Göç İdaresinde görevli O.G. ve C.G. ile iş takipçiliği yapan H.D, H.T, Ö.S, M.S, L.N. ve J.M gözaltına alındı.

Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan O.G, H.T, M.S. ve J.M. "rüşvet vermek ve almak" suçlamasıyla tutuklanırken, diğer zanlılar haklarında yurt dışı yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.