Mersin'de Şiddetli Yağış

Mersin'de Şiddetli Yağış
Gece etkili olan yağış, kentin birçok bölgesinde su baskınlarına neden oldu

MERSİN (AA) - Kentte etkili olan şiddetli yağış nedeniyle merkez ilçelerdeki zemin katta bulunan birçok ev ve iş yerini su bastı, araçlar yollarda mahsur kaldı.

Sabah başlayan yağış, gece saatlerinde etkisini artırdı. Şiddetli yağış nedeniyle bazı binaların bodrum veya zemin katlarını su bastı. Vatandaşlar, evlerine dolan yağmur sularını kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı.

Adnan Menderes Bulvarı, İnönü Caddesi ve GMK Bulvarı ile birçok cadde de su altında kaldı. Araç trafiği de olumsuz etkilendi.

Öte yandan, yağışın etkisiyle birçok ağaç ve elektrik direği devrildi. Devrilen ağaçlar itfaiye ekiplerince kaldırılırken, olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemleri aldı.

-Tır sürücüleri Toroslar'da mahsur kaldı-

Olumsuz hava şartları Erdemli-Ayrancı karayolunda da etkisini gösterdi. Kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan karayolunda, Karaman'ın Ayrancı ilçesine bağlı Divaz köyünden Mersin Limanı'na mermer nakliyatı yapan 20 tır sürücüsü mahsur kaldı. 

İhbar üzerine yola çıkan Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, arama-kurtarma çalışmaları sonucunda tırlardan 15'ine ulaşabildi. 5 tır sürücüsünü arama-kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Erdemli-Silifke Koordinatör Daire Başkanı Hasan Gubaroğlu, yaptığı açıklamada, yolların açılması için ekiplerin yoğun çaba sarf ettiğini söyledi.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.