Mersin'deki Cinayetin Ardından Yaşanan Kavga

Mersin'deki Cinayetin Ardından Yaşanan Kavga
Suriyeliler tarafından bir kişinin bıçakla öldürülmesinin ardından çıkan kavga nedeniyle gözaltına alınan 11 kişiden 3'ü tutuklandı

MERSİN (AA) - Mersin'de Suriyeliler tarafından bir kişinin bıçakla öldürülmesinin ardından çıkan kavga nedeniyle gözaltına alınan 11 kişiden 3'ü tutuklandı.

Akdeniz ilçesi Şevket Sümer Mahallesi'nde 15 Mayıs'ta, merkez Hanifi Hisak'ın (24) öldürülmesinden sonra bu olay bahanesiyle toplanıp, bölgede yaşayan Suriyeliler ile ev ve iş yerlerine saldırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 11 kişinin sorguları tamamlandı.

Zanlılardan biri ifadesinin ardından serbest bırakıldı, 10 şüpheli ise Toros Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet savcısına ifade veren şüphelilerin ikisi salıverildi, mahkemeye çıkarılan 8 kişiden 3 tutuklandı, 5'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

- Olayın geçmişi

Hanifi Hisak ile Suriyeli bir aile arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, kavgada bıçaklanan Hisak hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra gerginlik yaşanan mahallede, kavgaya karışan Suriyeli aileden 7 kişi gözaltına alınmış, 5'i tutuklanmıştı.

Olayı bahane ederek mahallede toplanan bir grup ile bölgedeki Suriyeliler arasında kavga çıkmış, söz konusu grubun Suriyelilere saldırması üzerine taş ve sopaların kullanıldığı kavgada 7 kişi yaralanmış, 2 iş yeri ile 3 araçta hasar oluşmuştu.

Bölgeye çok sayıda polis ve çevik kuvvet ekibi sevk edilmiş, polis ekipleri, dağılmaları yönündeki uyarıyı dikkate almayan ve saldırıya karıştığı belirlenen 11 kişiyi gözaltına almıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.