Mersin'deki izinsiz gösteriler

Mersin'deki izinsiz gösteriler
Adliyeye dün sevk edilen 3 kişiden 2'si tutuklandı - Gözaltındaki zanlılardan 22'si daha adliyeye sevk edildi

MERSİN (AA) - Mersin'in merkez Akdeniz ve Tarsus ilçelerinde düzenlenen izinsiz gösterilerde gözaltına alınanlardan 2'si tutuklandı.

İzinsiz gösterilerde yakalanan ve terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi olduğu ileri sürülen zanlıların bir bölümünün emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sorgularının ardından sağlık kontrolünden geçirilen, 19'unun yaşı küçük 22 zanlı, adliyeye sevk edildi.

Adliyeye dün sevk edilen 3 zanlıdan, aralarında el yapımı patlayıcı atma hazırlığındayken saklandığı ağacın üzerinde yakalanan Sezer Ö'nün de (19) bulunduğu 2'si tutuklandı. Bir kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Diğer 36 zanlının sorgularının devam ettiği bildirildi.

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin yıl dönümünü bahane eden terör örgütü PKK sempatizanları, Tarsus ile Akdeniz'de çeşitli mahallelerde izinsiz gösteri düzenleyip, müdahale eden polis ekiplerine silah, el yapımı patlayıcı, molotofkokteyli ve havai fişekle saldırmıştı. Olaylarda, 61 kişi gözaltına alınmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.