"Mescid-i Aksa Yahudilere Açılacak" İddiası

"Mescid-i Aksa Yahudilere Açılacak" İddiası
İsrail ve Ürdün'ün, Yahudi ve Hristiyanların Mescid-i Aksa’ya girebilmesi için müzakere yürüttüğü iddia edildi

KUDÜS (AA) - İsrail ve Ürdün arasında, Yahudi ve Hristiyanların Mescid-i Aksa’ya girebilmesi için müzakere yürütüldüğü iddia edildi.

İsrail’in Haaretz gazetesinde yer alan habere göre, Ürdün ve İsrail arasındaki müzakereler birkaç aydır devam ediyor.

İsrail, Ürdün ve Filistin yönetimi arasında yapılan toplantının ardından, "böyle bir adımın Mescid-i Aksa’da barışın sürdürülmesine yardımcı olacağı sonucuna varıldığı" öne sürülen haberde, İsrail Başbakanlık ofisinden bir yetkilinin ise "Mescid-i Aksa'nın statükosu hakkında bir müzakerenin yürütülmediğini" söylediği belirtildi.

Kudüs kentinde bulunan Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi özelliğini taşıyor. Yahudiler, içerisinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu inancıyla bu alanda kazı çalışmaları yapıyor.

Yahudi Yerleşimciler ve İsrailli yetkililer zaman zaman Aksa Külliyesi içerisine de girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.