Mescid-i Aksa'nın İbadete Kapatılmasına Türkiye'den Tepkiler

Mescid-i Aksa'nın İbadete Kapatılmasına Türkiye'den Tepkiler
İzmir'de Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, "Kudüs için kıyam" yazılı pankartla Konak Meydanı'nda bir araya gelerek Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail'e tepki gösterdi

İZMİR (AA) - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, Konak Meydanı'nda bir araya gelerek Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail'e tepki gösterdi.

AGD İzmir Şubesi üyeleri, sabah namazının ardından AGD bayrakları ve "Kudüs için kıyam" yazılı pankartla Konak Meydanı'nda bir araya geldi.

Grup adına açıklama yapan AGD İzmir Şube Başkanı Fatih Yılmaz, İsrail'in Müslümanları kışkırtmaya yönelik davranışlarına devam ettiğini belirterek, "Maalesef uluslararası camiada devlet vasfı taşıyan ve gerçekte bir terör örgütü gibi davranan İsrail bugün 3 Filistinli Müslümanı şehit etti ve Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılınmasını yasakladı." dedi.

- "Mescid-i Aksa'nın işgali kabul edilemez"

Müslümanların Yahudilere düşman olmadığına işaret eden Yılmaz, ancak siyonizm düşüncesi nedeniyle barış ve huzurun sağlanamadığını dile getirdi.

Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bölgedeki etnik kavgaların, mezhep savaşlarının ve de tüm terör olaylarının kışkırtıcısı İsrail'dir. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'nın işgali kabul edilemez. İsra ve Mirac'ın şehri Kudüs'ün işgali kabul edilemez. Bölgeye barış ve huzurun gelmesinin tek yolu Kudüs'ün tekrar Müslümanlarca idare olunmasından geçmektedir."

Filistin topraklarının da işgalinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Bizim için mübarek kılınmış topraklarda, mübarek kılınmış bir şehirde ve mübarek kılınmış bir mabette küstah İsrail'in silahlı unsurlarının kanlı ve kirli postalları ile dolaşması en aşağılık davranıştır.

15 Temmuz kalkışmasının kuklalarını ABD'de himaye eden üst akıl, Filistin topraklarını siyonist İsrail için işgal eden üst akıldır. İsrail'in neler çevirdiğini, siyonizmin neler çevirdiğini herkes bilmelidir. Terör örgütü İsrail'in Kudüs'ten ve işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacağı günler çok yakındır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.