Meslekte Değişim Grubunun Adayı: Emiroğlu

Meslekte Değişim Grubunun Adayı: Emiroğlu
Meslekte Değişim Grubunun Adayı: Emiroğlu

14- 15 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası başkanlık seçimleri öncesinde Meslekte Değişim Grubunun adayı Celal Emiroğlu oldu. Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Emiroğlu ‘Değiştir ki gelişimde imzan olsun’ sloganıyla yola çıktıklarını ifade etti. Meslekte Değişim Grubunun adayı Celal Emiroğlu, “SMMM Odasının yeni seçim sistemi ile temsilde adalet büyük ölçüde sağlanıyor. Demokrasi terbiyesi içinde farklı düşüncedeki insanlar bir masa etrafında toplanabilmelidir. Meslektaş ve meslek sorunları adına birlikte hareket edip mesleki ideolojiyi öne çıkartmak gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

meslekte-degisim-grubunun-adayi-emiroglu--(2).jpg

Meslektaş ve meslek sorunlarının ancak güçlü bir oda yönetimi ile çözülebileceğini ifade eden Emiroğlu, "Yeni seçim sistemi ile temsilde adalet büyük ölçüde sağlanıyor. Demokrasi terbiyesi içinde farklı düşüncedeki insanlar bir masa etrafında toplanabilmelidir. Meslektaş ve meslek sorunları adına birlikte hareket edip mesleki ideolojiyi öne çıkartmak gerekmektedir. Meslektaş ve meslek sorunları ancak güçlü bir oda yönetimi ile çözülür. Sorunları ilgili bakanlıklara taşıyan, takip edip arkasını arayan ve bu konuda mücadele eden bir ekip anlayışı gerekmektedir. Meslektaşlarımızın talepleri doğrultusunda; Hem yerel hem de merkezi yönetim ile uyum içinde çalışan, bürokrasiye boğulmadan sorunlara çözüm üretip direkt muhatabına bu sorunları ileten bir yönetim arzusu oluşturulması gerekmektedir. 26 yıllık meslek yasamızın birçok yerlerini yeniden ele alıp, değişikliklerin yapılması gerekmektedir. Anadolu odaları olarak ortak bir çalışmanın ilk adımı atılmalıdır. Meslek ve meslektaş üzerindeki angaryaların çözümüne katkı sağlamak ya da meslektaşa bu angaryaları artı gelir kapısına dönüştürmenin mücadelesi verilecektir” şeklinde konuştu. (Muhammed Esad Çağla)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.