Meslekten ihraç edilen hakimler yargılanıyor

Meslekten ihraç edilen hakimler yargılanıyor
"Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamındaki tutuklular hakkında tahliye kararı veren ve Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde yargılanan eski hakimler Özçelik ve Başer'in yargılanmasına devam edildi

ANKARA (AA) - "Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamındaki tutuklular hakkında tahliye kararı veren ve meslekten ihraç edilen hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer'in Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde yargılandığı davaya devam edildi.

Yargıtay konferans salonundaki duruşmada, heyete Yargıtay 16. Ceza Dairesi Üyesi Muhsin Şentürk başkanlık etti.

Sincan F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Özçelik ve Başer, salona jandarma eşliğinde getirildi.

Duruşmaya, sanık yakınlarıyla avukatlar katıldı. Duruşmayı, eski Uluslararası Yargıçlar Birliği Başkanı Gerhard Reissner de izledi.

Duruşmada, dün Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Kenan Zeybek tarafından okunmasına başlanan ve iddianame yerine geçen son soruşturma kararının okunmasına devam edildi. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesinin son soruşturma kararının 218 sayfadan oluşması nedeniyle kararı TRT'den çağrılan 2 spiker okudu.

Kararın okunmasına sonraki duruşmada devam edilmek üzere ara verildi.

Sanıkların tutukluluk itirazlarını ve tahliye taleplerini değerlendiren heyet, tutukluk itirazlarını ve tahliye taleplerini reddetti.

Duruşmaya, yarısı tamamlanan son soruşturma kararının okunmasıyla 7 Nisan'da devam edilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.