Mesrur Barzani, Irak Meclis Başkanı Cuburi ile görüştü

Mesrur Barzani, Irak Meclis Başkanı Cuburi ile görüştü
IKBY Güvenlik Ajansı Müsteşarı Barzani, Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi'yi kabul etti- Barzani: - "Irak'ın esas sorunları sadece güvenlik ve ekonomi değildir, bununla birlikte ülke içerisindeki unsurlar arasında güvensizliğe yol açan siyasi sürecin ba

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi'yi kabul etti.

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, tarafların görüşme sırasında Erbil-Bağdat arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkiler, terör örgütü DAEŞ'e karşı yürütülen mücadele ve ülkenin güvenlik durumunun ele alındığı belirtildi.

Açıklamada Barzani'nin "Irak'ın esas sorunları sadece güvenlik ve ekonomik değildir, bununla birlikte ülke içerisindeki unsurlar arasında güvensizliğe yol açan siyasi sürecin başarısızlığa uğramasıdır. Bu yüzden modern ve günümüz şartlarına uyacak şekilde, Irak'taki tüm unsurların cesurca ülkenin içerisinde olduğu gerçekliği göz önünde bulundurarak birbirleriyle diyaloğa geçmesi gerekiyor" ifadelerine yer verildi.

Açıklamaya göre, Irak merkezi hükümeti ve Kürt bölgesinin ortak bir düşmana karşı mücadele verdiğini vurgulayan Barzani "Ortak bir düşmanla mücadele ederken Bağdat bize yardım eli uzatmıyor. Birçok alanda bize engel çıkarıyor" ifadesini kullandı.

Irak'ta çok katılımcı bir sistemin başarısızlığa uğradığının altını çizen Barzani, federalizmin ülkenin sorunlarına çözüm getireceğine inandıklarını ancak tecrübelerinin bunun da çözüm getirmediğini ispatladığını savundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.