"Metabolizma ve Yaşam Sempozyumu”

"Metabolizma ve Yaşam Sempozyumu”
İSTANBUL (AA) - Harvard Üniversitesince düzenlenen ve bu yıl Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı desteğiyle İstanbul'da gerçekleştirilen...

İSTANBUL (AA) - Harvard Üniversitesince düzenlenen ve bu yıl Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı desteğiyle İstanbul'da gerçekleştirilen "Metabolizma ve Yaşam Sempozyumu” başladı.

Harvard Üniversitesi Sabri Ülker Merkezi Başkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, merkezin çalışmaları ve sempozyum hakkında bilgi verdiği açılış konuşmasında, insan metabolizması üzerine bilim insanlarının sempozyumda önemli sunumlar yapacağını kaydetti.

Prof. Dr. Hotamışlıgil, insan metabolizmasıyla ilgili çalışmalar sayesinde başta obezite olmak üzere birçok hastalığın engellenmesinde önemli aşamalar alındığını, diyabete yönelik aşı geliştirilmesi çalışmasında da sona yaklaşıldığını belirtti.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker de sempozyumun İstanbul'da düzenlenmesine katkı vermekten mutlu olduklarını ifade ederek, Ülker Ailesi'nin 2014'te Harvard Üniversitesine yaptığı bağışla 10 yıl süreyle Sabri Ülker Merkezi adıyla araştırmalara sponsor olduğunu anımsattı.

Ülker, "Bizim şirket olarak diğer misyonumuz eğitim, doğru bilgiyi yaygınlaştırmak. Ülker Ailesi olarak yaptığımız bağışla ortaya çıkan bilimsel sonuçlardan gurur duyuyoruz. Umarım ortaya çıkan sonuçlardan tüm insanlık istifade edecektir. İnşallah, Türkiye'de de bilime verilen önem artar. Gerek vakıf gerek aile olarak bu misyonun artması için çalışıyoruz." dedi.

Etkinlikte, Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfının, beslenme, metabolizma ve toplum sağlığına ilişkin araştırma, eğitim programları dahil diğer girişimleri destekleme, genç bilim insanlarını teşvik etme hedefi doğrultusunda 3. kez düzenlediği Sabri Ülker Uluslararası Bilim Ödülü de sahibini buldu.

Yrd. Doç. Dr. Kıvanç Birsoy, Rockefeller Üniversitesindeki kanser ve metabolizma ilişkisine yönelik çalışmaları nedeniyle 100 bin liralık ödülün sahibi oldu.

Birsoy, ödülünü 2012 Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Brian Kobilka’nın elinden aldı.

Sempozyum, yarın bilimsel sunumlarla devam edecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.