Meteoroloji o bölgeleri uyardı: Dikkate almayan pişman olur!

Meteoroloji o bölgeleri uyardı: Dikkate almayan pişman olur!
Akdeniz ve Ege bölgesindeki bazı illerde kuvvetli yağış, Marmara ve Ege'nin kuzeyinde fırtına bekleniyor

Akdeniz ve Ege için kuvvetli yağış, Marmara ve Ege'nin kuzeyi için fırtına uyarısı çağrısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan tahmine göre, Akdeniz'in doğusunda ön görülen gök gürültülü sağanak, yarın öğle vakitlerinden sonra Adana'da ve Mersin'in doğu ilçelerinde kuvvetli olacak.

Batı Akdeniz'de devam eden gök gürültülü yağışlar, bu akşam vakitlerinden itibaren Antalya'nın doğusuyla Isparta'nın güneyi ve Burdur'un doğu ilçelerinde etkisini yüksek seviyelere yükseltecek.

Yurdun batı bölgesinde görülecek yağışlar, bu gece vakitlerinde itibaren Muğla çevreleri, İzmir ve Manisa'nın kuzey ve batı, Balıkesir'in güney ve batısı ile Aydın'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli, Muğla'nın kıyı bölgelerinde yer yer çok kuvvetli olacak.

Yağışlar, yarın akşam vakitlerinde sonra sıcaklıkların düşmesiyle beraber Manisa ve Balıkesir'in yüksek yerlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

Rüzgar, yarın sabah vakitlerinden itibaren Marmara'nın batısıyla Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve vakit vakit fırtına şeklinde esecek.

Sel, su baskını, yıldırım, hortum, tipi, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.