Meteoroloji tarih verdi: Konya’ya sağanak yağmur geliyor

Meteoroloji tarih verdi: Konya’ya sağanak yağmur geliyor
Günlerdir sıcaktan kavrulan Konya’ya meteorolojiden sevindirici haber geldi. Konya’nın birçok bölgesinde Pazartesi gününden itibaren gök gürültülü ve sağanak yağmur etkili olacak

Günlerdir sıcak havanın etkisi altında olan ve özellikle Temmuz ayında uzun yıllar sıcaklık ortalamasının üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle adeta kavrulan Konya’ya meteorolojiden müjde gibi haber geldi.

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü’nün hava tahminlerine dayalı olarak elde ettiği verilere göre Konya genelinde yarından itibaren gökyüzü parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Pazartesi günü ise şehrin belli bölgelerinde daha kapalı bir hava hakim olacak. Pazartesi günü şehrin birçok ilçesinde gök gürültülü ve yer yer sağanak yağmurlu bir havanın hakim olacağı tahmin ediliyor.

BU İLÇELERDE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞMUR BEKLENİYOR

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü verilerine göre yarından itibaren Konya’da parçalı bulutlu bir hava hakim olması bekleniyor. Konya’nın Ahırlı, Akşehir, Beyşehir, Bozkır, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Hüyük, Seydişehir ve Yalıhüyük ilçelerinde Pazartesi günü havanın kapalı olması, gök gürültülü ve sağanak yağmurun da etkili olması yönünde tahminlerde bulunuluyor.

meteoroloji-uyardi-saganak-yagmur-geliyor.jpg

GECE SICAKLIĞI 9 DERECEYE KADAR DÜŞECEK!

Şehir genelinde etkili olacak olan bulutlu havanın, hava sıcaklık değerlerine de etki edeceği beklenirken, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri seviyesine gerileyeceği, gündüz sıcaklığının Pazartesi, Salı ve Çarşamba günü 30-32 derece seviyesinde olması bekleniyor. Gece sıcaklığının ise şehir merkezinde en düşük 18 dereceye kadar gerileyeceği; şehrin yüksek kesimlerinde kalan Ahırlı, Bozkır, Seydişehir, Taşkent ve Hadim gibi ilçelerinde 9 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.