Meteoroloji'den 14 kente sarı ve turuncu uyarı

Meteoroloji'den 14 kente sarı ve turuncu uyarı
Uyarılara göre, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Samsun, Trabzon, Erzurum illerinde gece saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

İstanbul ve İzmir dahil 14 kente Meteoroloji'den turuncu ve sarı uyarı

İstanbul ve İzmir dahil 14 kente Meteoroloji'den turuncu ve sarı uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün için 11 kente sarı kodlu, 3 kente ise turuncu kodlu kuvvetli yağış uyarısı çağrısında bulundu.

Edinilen son bilgilere göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, ülke geneli (Doğu Anadolu’nun doğusu, Rize çevreleri ve Artvin çevreleri dışında) yağmur ve sağanak yağışlı, Akdeniz kıyıları gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği düşünülülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre yağışların; Marmara’nın doğusu, Ege , Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güneybatısı ile Çanakkale’nin doğusu, Diyarbakır ve Adıyaman kapsamında kuvvetli, Antalya’nın merkez ve batısı, Mersin çevreleri ve Adana’nın güney kısımlarında yer yer çok kuvvetli, Antalya’nın doğusunda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olmacağı bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının Marmara ve Kıyı Ege’de mevsim 3 ila 5 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri kısmında seyretmesi düşünülüyor. Rüzgarın ise tahmini güneyli, kuzeybatı çevrelerinde kuzeyli yönlerden, hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kısımlarında yer yer kuvvetli (40-60 kilometre / saat) olarak olacağı bekleniyor.

Tahmin edilen hava durumu

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 8 (Yağışların yerel kuvvetli olacağı yönünde

İzmir: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 15 (Yağışların yerel kuvvetle bekleniyor

Adana: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17 (Yağışların yerel kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.)

Antalya: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18 (Yağışların yerel kuvvetli, yer yer çok kuvvetli, doğusunda şiddetli olması bekleniyor.)

Samsun: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı 18

Trabzon: Çok bulutlu, öğle saatlerinden aralıklı sağanak yağışlı 19

Erzurum: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4

İstanbul ve İzmir dahil 14 kente Meteoroloji'den turuncu ve sarı uyarı

TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 3 turuncu, 11 sarı uyarı geldi.

Adana, Antalya ve Mersin turuncu uyarı olan iller olarak ayrılırken Aydın, Burdur, Bursa, Isparta, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Manisa, Muğla, Sakarya ve Yalova'ya ise sarı uyarı geldi.

SARI KOD
Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik kısımlardan olacak çalışmalar çerçevesinde dikkatli olunmalıdır.

TURUNCU UYARI NEDİR?
Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise çoklukla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması yüksektir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.