Meteorolojiden zirai don uyarısı

Meteorolojiden zirai don uyarısı
MALATYA (AA) - Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, zirai faaliyetlerin başladığı Elazığ ve Malatya'da orta kuvvette zirai don riski bulunduğunu bildirdi....

MALATYA (AA) - Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, zirai faaliyetlerin başladığı Elazığ ve Malatya'da orta kuvvette zirai don riski bulunduğunu bildirdi.

Elazığ Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, son değerlendirmelerde Doğu Anadolu Bölgesi genelinde havanın parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinde açık geçeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Gece sıcaklıklarında 5 ila 6 derece düşüş beklendiği kaydedilen uyarıda, gündüz sıcaklıklarında da 2 derecelik düşüş olacağı kaydedildi.

Rüzgarın kuzeyli yönlerden orta kuvvette, yer yer kuvvetli esmesinin beklendiği belirtilen açıklamada, "Zirai faaliyetlerin başladığı bölgemizde, Elazığ ve Malatya çevrelerinde orta kuvvette ve kuvvetli zirai don riski bulunduğundan, meyvecilik ve zirai faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın ve ilgililerin meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

Don riskinin yarın saat 18.00'e kadar süreceği de bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.