Metropolitan Müzesi'nde Şöhretler Eşliğinde Moda Sergisi

Metropolitan Müzesi'nde Şöhretler Eşliğinde Moda Sergisi
New York'taki müzenin yıllık moda sergi ve galasının bu yılki onur konuğu ünlü Japon tasarımcısı Kawakubo oldu- Serginin açılışından önce gerçekleştirilen gala gecesine aralarında Madonna, Rihanna, Jennifer Lopez gibi isimlerin bulunduğu ünlüler de katıld

NEW YORK (AA) - ABD'nin New York kentindeki Metropolitan Sanat Müzesi Kostüm Enstitüsünün yıllık moda sergisi ve galasının bu yılki onur konuğu "Comme des Garçons"un kurucusu ünlü Japon tasarımcısı Rei Kawakubo oldu.

Enstitü her yıl şöhretler eşliğinde açılışını yaptığı moda sergisinde bu sene Japon tasarımcı Kawakubo'un 1969 yılında oluşturduğu Fransızca isimli "Comme des Garçons" (Bazı erkek çocukları gibi) etiketiyle yaptığı tasarımlara yer verdi.

ABD'de 1948 yılından bu yana mayıs ayının ilk haftası moda sergisi ve galaya ev sahipliği yapan Kostüm Enstitüsü, 75 yaşındaki Kawakubo'nun heykel ve soyut mimari benzeri moda kreasyonlarının yer aldığı "Rei Kawakubo /Comme des Garçons: Art of the In-Between" başlıklı bir sergi düzenledi. Küratörlüğünü Andrew Bolton'un yaptığı sergide yaklaşık 150 parça yer aldı.

Müzede perşembe günü halkın ziyaretine açılacak sergi, 4 Eylül tarihine kadar gezilebilecek.

Ünlü Japon tasarımcı Kawakubo, 1983'te Yves Saint Laurent'ten sonra hayatta iken müze tarafından sergi düzenlenen ve özel bir galayla kutlanan ikinci tasarımcı unvanını elde etti.

- Serginin galasında şöhretlerin şıklık yarışı

Müze, sergi için önceki senelerde olduğu gibi bu yıl da bir gala gecesine ev sahipliği yaptı. Gala gecesi, birbirinden ünlü birçok şöhretin şıklık yarışına sahne oldu.

Geceye katılanlar arasında, tasarımcının arkadaşı olan ve eski Başkan Barack Obama döneminde ABD'nin Tokyo Büyükelçiliği görevinde bulunan Caroline Kennedy de yer aldı.

Vogue dergisinin genel yayın yönetmeni Anna Wintour'un ev sahipleri arasında olduğu galaya, Donatella Versace, Huma Abedin, Madonna, Nicki Minaj, Halle Berry, Celine Dion, Julianne Moore, Rihanna, Serena Williams, Kim Kardashian ve Jennifer Lopez de katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.