MEVKA’dan 20 milyon TL finansman desteği

MEVKA’dan 20 milyon TL finansman desteği
Mevlana Kalkınma Ajansı 2022 yılında imalat sanayinde verimliliğin artırılması ve ilçelerde genç istihdamının sağlanması amacıyla KOBİ’ler ile belediye işletmelerine yönelik 20 Milyon TL bütçeli “Finansman Desteği Teklif Çağrısı” ilan etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda TR-52 Karaman-Konya Bölgesi’nde yer alan KOBİ’lere, kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına yönelik olarak uyguladığı mali ve teknik destek programları ile bugüne kadar Bölge’ye 400 Milyon TL’nin üzerinde bir kaynak aktaran Mevlana Kalkınma Ajansı 2022 yılında imalat sanayinde verimliliğin artırılması ve ilçelerde genç istihdamının sağlanması amacıyla KOBİ’ler ile belediye işletmelerine yönelik 20 Milyon TL bütçeli “Finansman Desteği Teklif Çağrısı” ilan etti.

BOSTANCI’DAN AÇIKLAMA

İlan edilen 2022 Yılı Finansman Desteği Teklif Çağrısı hakkında açıklamalarda bulunan MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı, “Son olarak ilan ettiğimiz Finansman Desteği Teklif Çağrısı ile de Karaman-Konya Bölgesi’nde imalat sanayinde dijitalleşmenin sağlanması, verimliliğin artırılması, karbon salınımının azaltılması ve dezavantajlı ilçelerde genç istihdamının hızlandırılmasına katkı sağlanmasını amaçladık. Finansman Desteği Teklif Çağrısı Programı, Ajansımızın diğer hibe programlarından farklı olarak Vakıf Katılım Bankası ile yapılan protokol çerçevesinde yürütülecektir. Çağrı programımızın öncelikleri arasında; bölge işletmelerinde dijitalleşmenin sağlanması, ürün ve süreç verimliliğinin artırılmasına yönelik modernizasyon yatırımları, bölge işletmelerinde enerji verimliliğinin artırılmasına ve karbon salınımının azaltılmasına yönelik modernizasyon yatırımları, Konya’nın dezavantajlı ilçelerinde emek yoğun sektörlerde genç istihdamının artırılması, Karaman merkez ilçe ve diğer ilçelerde emek yoğun sektörlerde genç istihdamının artırılması gibi bölgemiz ve ülkemiz için önem arz eden konular yer almaktadır. Program kapsamında belirlenen birinci ve ikinci öncelik için Konya ve Karaman illerinden gelecek projelere 10.000.000 TL, üçüncü öncelik için Konya’dan gelecek projelere 7.000.000 TL ve dördüncü öncelik kapsamında Karaman’dan gelecek proje başvurularına ise 3.000.000 TL kaynak ayrılmış olup programın toplam bütçesi 20.000.000 TL’dir. ”dedi.

mevka-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.