Uğur Özteke

Uğur Özteke

“Mevlana Evi” Afişine Şapka Çıkartıyorum

“Mevlana Evi” Afişine Şapka Çıkartıyorum

PUSULA Gazetesi olarak ilk günümüzden bu yana farklı bir yerel basın mantığını oturtmaya çalışıyoruz. Bunu da inşallah siz değerli okurlarımızın sayesinde başarırız. Mesela dünkü gazetemizde “Mevlana Evi” afişinin haberi vardı. Beğendiniz mi bilmiyorum?

Hani biz hep Konya’nın markalaşması, Konyalı firmaların marka olmasını tartışır dururuz, tartışmanın sonunda da “Biz niye beceremiyoruz?” diye hayıflanırız ya. İşte Türkiye’de turizmde marka olması adına çoğunluğunu yurt dışında yaşayan reklamcılardan oluşan bir grup genç, Türkiye’nin marka olması için oturup kampanya başlatmışlar. 10 tane afiş hazırlamışlar. İşte bunlardan birisi de Konya ve Hz. Mevlana Evi ile ilgili. Türkiye’nin dünyadaki algısı yönünde yapılan çalışma içinde hazırlanan Mevlana Evi karesi ise gerçekten mükemmeldi. Darısı bizim yerel büyüklerimizin yeni markalaşma çalışmalarına.

SELÇUK ÖZTÜRK BAŞKAN

YİNE BİLDİĞİNİZ GİBİ

“Hayırlı olsun” ziyaretimize gelen dostlarımız arasında Ticaret Odası Başkanı Sayın Selçuk Öztürk ile Yönetim Kurulu üyesi Metin Sağlam Bey vardı. Başkan ve ekibi ile samimi şehir sohbetimiz oldu. Başkan ortamın sıcaklığından, dostluğumuzun samimiyetinden o yoğun görüşme temposu içerisinde bize epey vakit ayırmıştı. Bu “özel” liğimize hem sevindik hem de şaşırdık. Şehir için lafta huzur şehri dense de o huzur lafta. Şehir fokur fokur kaynamaya devam ediyor. Bu cadı kazanına ısrarla atılmak istenilen isimlerden birisi de Başkan Öztürk. Ama Başkan da öyle bir sabır var ki doğrusu taşı çatlatır. Yeter ki o son filmin kopma noktasına gelmesin. Zaten filmi de kopartırsanız Allah korusun deriz. Başkan kaynayan, kaynatılan konularda hala sabrediyor. Allah gönlüne göre versin derken şehrimiz içinde ne hayırlı ise o olsun diyoruz.

ALİ UMUR İSİMLİ

BİR CEVHER’LE TANIŞTIM

Ziyaretçilerimiz arasında Konya Çimento’nun Genel Müdür Yardımcısı Sayın Ali Umur Bey de vardı. Ali Bey bizim can dostlarımızdan İsmail Çiçek Bey’in arkadaşı imiş. Ali Bey ile birkaç kez ayaküstü görüşmüşüz ama biz yaşlılıktan o anları zor hatırladık. İsterseniz iki gün önce tanıdığım ama Allah izin verirse bir daha kolay kolay bırakmayacağım bir Konya değeri Ali Bey’i uğurlarken Allah’ıma bir kez daha şükrediyordum. Çünkü hep bir şeyi savunuyorduk. “Konya insanı bir maden, akıl var, yürek var, cesaret var, çalışma isteği had safhada, düzenli, tertipli dahası parası da var”… (Yalnız biz bu görüşü savunurken bir de şunu deriz  “…ama samimiyet yok”) Tabii bu bölümü Ali Bey için tenzih ediyoruz.

Ali Bey meğer tam bu çok zengin madenlerimizden birisi imiş.

Fransa’da eğitim gören, mükemmel Fransızca ve İngilizce bilen, yüksek matematik mezunu, işletmeci, bilgisayar konusunda uzman, otomotiv konusunda deneyimli, gerçekten çok yüksek kalitede bir insanımız. Haa unutmadan söyleyeyim kendisi de Çumralı.

Ali Bey Konya Platformu, ASKON İşadamları Derneği, Türk-Fransız Mühendisleri Derneği, Gastronomi Birliği gibi farklı değişik sivil toplum kuruluşlarında da aktif görevler almış durumda. Bazı yayın organlarında ekonomi yazarlığı yapan Ali Bey ulusal ve yerel birkaç projede de danışmanlık yapmış.

Uzun lafın kısası geç de olsa mükemmel bir insan, müthiş bir beyin ve yürekli bir dost kazandım.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Zulüm ile âbâd olanın akıbeti berbâd olur.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

KTO önünde yolcu indi ve bindisi yapan dolmuşlarımız Nalçacı hattına kontrollü çıktığı zaman ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR