Mevlana Tıp ne olacak?

Mevlana Tıp ne olacak?
Mevlana Üniversitesi’nin kapatılmasının ardından gözler Tıp Fakültesi’ne çevrildi. Dev sağlık tesisinin akıbeti merakla beklenirken, Selçuk Üniversitesi ve KTO Karatay Üniversitesi buraya talip

BÜYÜK BELİRSİZLİK

Yapımına 2012 Mart ayında başlanan ve inşaatı büyük ölçüde tamamlanan Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin geleceği tam bir muamma. Bu eğitim döneminde açılması planlanan ancak FETÖ tarafından kurulan Mevlana Üniversitesi’nin önce kayyum yönetimine bırakılması ardından da Kanun Hükmündeki Kararname ile kapatılması fakülte üzerindeki belirsizliği iyice derinleştirdi.

SELÇUK MU KTO MU?

FETÖ’ye ait eğitim kurumlarının geleceği yeniden yapılandırılırken, bu tıp fakültesinin de önümüzdeki günlerde başbakanlık ve YÖK tarafından Konya’daki bir üniversitenin bünyesine dahil edileceği konuşuluyor. Mevlana Üniversitesi ile mahkemelik olan Selçuk Üniversitesi bu üniversitenin tüm fakültelerine talip. Bunun yanı sıra hızlı bir büyüme sürecindeki KTO Karatay’da Tıp Fakültesi için istekli ve hazır.

İBRE ORAYA AMA…

Mevlana Üniversitesi’ne geçtiğimiz hafta aralarında Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Abdullah Topçuoğlu bulunduğu ve Selçuk Üniversitesi menşeli isimlerin ağırlıklı olduğu yeni kayyum heyeti ve yönetim kurulunun atanmasının ardından; kamuoyunda Mevlana Üniversitesi’nin tüm fakülte ve taşınmazları ile birlikte Selçuk Üniversitesi bünyesine dahil olacağı yönünde değerlendirmeler yapılmasına neden olmuştu. (M. Esad Çağla)

 

mevlana-tip-(1).jpg

Aydınlıkevler’de ikisi katlı otopark olmak üzere toplam 3 bodrumla birlikte 17 katlı inşa edilen Tıp Fakültesi binası 100’den fazla poliklinik ve14 ameliyathanesiyle 400 yataklı bir hastane olarak inşa edildi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum