Mevlana Üniversitesi kayyuma devredilebilir

Mevlana Üniversitesi kayyuma devredilebilir
Selçuk Üniversitesi senatosunun aldığı karar sonrası öğrenci ve öğretmen sıkıntısı yaşadığı söylentileri gündeme gelen Mevlana Üniversitesi’nin kayyuma devredilmesi yüksek bir ihtimal…

Konya merkezli 19 kentte paralel devlet yapılanması iddialarına yönelik başlatılan soruşturma çerçevesinde hazırlanan dosyada, Selçuk Üniversitesi’ ne ait arazinin sahte bilirkişi raporuyla Mevlana Üniversitesi’ne tahsis edilmesi geçen yıl gündeme gelmişti.

Soruşturma kapsamında, halen Mevlana Üniversitesi’nce kullanılan arazinin sahte bilirkişi raporuyla Selçuk Üniversitesi’nden yeni kurulan Mevlana Üniversitesi’ne devredildiği iddiası basına bomba gibi düşmüştü. İlk yapılan incelemelerde Selçuk Üniversitesi’ne ait uygulama oteli olarak görülen arazi, Rixos Otelcilik tarafından otel yapılması amacıyla ilgili firmaya uzun vadeli olarak kiralandığı ortaya çıkmıştı.  

Firmanın usulsüz elde ettiği araziye otel yaparak işletmeye açmasıyla birlikte tahsis edilen arazinin kalan bölümüne de alış veriş merkezi kurmayı planladığı bu durumun Selçuk Üniversitesi yönetimince de hoş karşılanmadığı biliniyor.

Uzmanların yaptığı tespitlere göre üniversite içinde üniversite kurulmasının mümkün olmadığı belirtiliyor. Paralel devlet yapılanmasının zamanında elde ettiği devlet erkiyle akan tüm suları kendi lehine çevirerek bir şekilde Selçuk Üniversitesi ve Konya’da bulunan diğer ilgili kurumları razı ettiği su götürmez bir gerçek.

Mayıs 2015’de Konya valiliğinden yapılan açıklamada eski Emniyet Müdürü ile Mevlana Üniversitesi eski Rektörü’nün gözaltına alındığına dair haberler, paralel yapının Selçuk Üniversitesi ve ilgili kurumlara yaptığı baskılar gün yüzüne çıkarmıştı.

Ve sonunda olan oldu.

Selçuk Üniversitesi Mevlana Üniversitesi ile yaptığı protokolü bitirdi.

Selçuk Üniversitesi senatosu, bu kararıyla sırtında kambur haline gelen Mevlana Üniversitesi’ni daha fazla taşıyamayacağını göstermiş oldu.

Bilindiği üzere mevcut köklü üniversiteler, yeni kurulan özel ve vakıf üniversitelerine bir noktada garantör oluyor.

Bu kapsamda yer tahsisi, araç desteği vermenin yanı sıra hoca tedarik etmek gibi geniş yelpazede yeni kurulan üniversitenin eğitime devam etmesi konusunda yardımcı olunuyor.

Selçuk Üniversitesi senatosunun aldığı karar, ilişkilerin kesilmesine bağlı bu güne kadar yapılan projelerin de iptal edilmesini gündeme getirdi.

Sancılı bir süreçten geçen Mevlana Üniversitesi’nin en çok ihtiyaç duyduğu “hoca” konusunu nasıl halledeceği ise büyük bir sorun.

Son karar sonrası öğrenci ve öğretmen sıkıntısı yaşadığı söylentileri gündeme gelen Mevlana Üniversitesi’nin kayyuma devredilmesi yüksek bir ihtimal…

 

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum