Mevlana Üniversitesi öğrencileri nereye gidecek?

Mevlana Üniversitesi öğrencileri nereye gidecek?
Mevlana Üniversitesi öğrencileri akıbetlerini bekliyor. YÖK bu öğrencileri Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne mi yoksa başka üniversitelere mi aktaracak?

Mevlana Üniversitesi öğrencileri akıbetlerini bekliyor. YÖK ise çalışmalarını titizlikle yürütüyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan çalışmalar kapsamında ve OHAL çerçevesinde Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan yükseköğretim kurumlarında kayıtlı öğrenciler, YÖK tarafından devlet veya vakıf üniversitelerine yerleştirilecek.

Bu öğrenciler, mezun oluncaya kadar vakıf yükseköğretim kurumlarına ödemeleri gereken ücretleri ilgili üniversiteye ödemeye devam edecek. Bu konuda usul ve esasları belirlemeye, uygulamayı yönlendirmeye, her türlü tedbiri almaya, ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye Yükseköğretim Kurulu görevli ve yetkili olacak.

Bu kapsamda, kapatılan 15 yükseköğretim kurumu ve bu kurumların öğrencilerinin durumlarına ilişkin YÖK'te bir çalışma grubu oluşturuldu. Çalışma grubunun, kapatılan üniversitelerin öğrencilerinin başka üniversitelere nakli konusunda da çalıştığı belirtildi.

YÖK'teki çalışma grubunun üzerinde durduğu alternatifler arasında, kapatılan üniversite öğrencilerinin aynı ildeki başka devlet veya vakıf üniversitelerine nakillerinin sağlanması konusunun da bulunduğu öğrenildi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum