Mevlana yine başı çekiyor

Mevlana yine başı çekiyor
Birçok müzeye ev sahipliği yapan Konya’da yıl içerisinde en çok ziyaret edilen Mevlana Müzesi olurken, en az ziyaretçi alan müzenin ise Etnografya Müzesi olduğu görüldü

Konya doğal güzelliklerinin yanı sıra birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir. Bu ev sahipliğinden kalan eserler şimdilerde çeşitli müzelerde sergileniyor. Yine birçok alimi barındıran bu şehirde çok sayıda türbe bulunuyor. Bu güzellikleri görmek isteyen yerli ve yabancı turistler ise sık sık müzeleri ve türbeleri ziyaret ediyor.

2 MİLYONU AŞKIN KİŞİ

2016 yılının geneline baktığımız zaman ise 2 milyon 537 bin 584 kişinin Konya merkez ve ilçelerindeki müze ve türbeleri ziyaret ettiği görülüyor. 2015 yılına oranla ziyaretçi sayısında gözle görülür bir düşüş yaşanırken, gelir sayısında ise yüzde 20’ye varan bir düşüş yaşandığı gözlemleniyor.

ARALIK AYI ZİRVE YAPTI

Ülkenin ve dünyanın dört bir yanından kişilere ev sahipliği yapan Mevlana Müzesi, 2016 yılında her ay en çok ziyaret edilen müze oldu. Yaklaşık 500 bin kişi ile en çok Şeb-i Arus törenlerini de kapsayan aralık ayında ziyaretçi alan Mevlana Müzesi, en düşük sayıda ziyaretçisini ise ağustos ayında 91 bin 700 sayısı ile aldı. Müze yıl genelinde ise 2 milyon 429 bin 31 kişiyi ağırlarken, n en çok ziyaret edilen müze oldu. Mevlana Müzesi’nden sonra 31 bin 264 ile İnce Minare en çok ziyaretçi alan müzelerden.

KARATAY MÜZESİ'NE OCAKTA KİMSE GİTMEDİ

Meram’da bulunan ve birçok önemli eserin sergilendiği Etnografya Müzesi, 6 bin 212 sayısı ile yıl içerisinde en az ziyaret edilen müze oldu. Karatay Müzesi ise ocak ayında hiç ziyaretçi alamazken yıl içerisinde 31 bin 264 ziyaretçi bu müzeyi ziyaret etti. 2015 yılına oranla 2016 yılında Karatay Müzesindeki ziyaretçi sayısının üç kat arttığı gözlemleniyor. (Derya Demir)

 

 

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.