Mevlana'nın Konya’ya gelişinin 788. yıl dönümü

Mevlana'nın Konya’ya gelişinin 788. yıl dönümü
Mevlana ve ailesinin Karaman'dan Konya gelişinin canlandırılacağı 1. Uluslararası Sevgi ve Barış Yürüyüşü başladı

KARAMAN (AA) - Hazreti Mevlana'nın Konya'ya gelişinin 788. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Karaman'dan 1. Uluslararası Sevgi ve Barış Yürüyüşü düzenlendi.
Karaman Valisi Murat Koca, Aktekke Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen programda, insanlığın, sevgiye ve barışa her geçen daha çok ihtiyaç duyduğunu söyledi. 50 kişinin katıldığı yürüyüşün beş gün, dört gece süreceğini ifade eden Koca, ilki gerçekleşen yürüyüşün illerin tanıtımına da büyük faydası olacağını belirtti.
AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, barışa çok ihtiyaç duyulan dönemde Hazreti Mevlana'nın misyonunun günümüze taşınmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, gelecek yıllarda daha geniş katılımlı bir yürüyüş düzenleyeceklerini söyledi.
Mevlana'nın 22. Kuşak Torunu Esin Çelebi Beyru da dedesinin Belh’ten Karaman'a geldiğini dile getirdi.
Beyru, yedi yıl Karaman'da misafir olan Mevlana'nın annesinin kabrinin Aktekke Camisi'nin içerisinde olduğuna değinerek, "Daha sonra Hazreti Mevlana babasıyla Konya'ya gitmiş. Hem Karaman hem de Konya birlik olduk. İnşallah yürüyüş, her sene büyür ve artar." diye konuştu.
Yapılan duanın ardından Uluslararası Mevlana Vakfı öncülüğünde düzenlenen 1. Uluslararası Sevgi ve Barış Yürüyüşü ile Mevlana ve ailesinin Karaman'dan Konya'ya gelişi canlandırılacak.
Karaman'dan yola çıkarak 5 günün ardından Konya'ya ulaşacak kafile için temsili karşılama töreni gerçekleştirilecek.

Mevlana'nın Konya’ya gelişinin 788. yıl dönümü

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.