Mevlana'nın Konya'ya gelişinin 788. yıl dönümü

Mevlana'nın Konya'ya gelişinin 788. yıl dönümü
Mevlana ve ailesinin 788 yıl önce Konya'ya gelişi temsili olarak canlandırıldı- Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek:- "Bugün maalesef bu topraklara yüzyıllar içinde sevgiden başka tohum ekenler insanımızı, ülkemizi, coğrafyamızı ve dünya insanını te

KONYA (AA) - Mevlana Celaleddin Rumi ve ailesinin Konya'ya gelişinin 788. yıl dönümü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Konya Büyükşehir Belediyesince düzenlenen temsili karşılama töreni, Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Hazreti Mevlana'nın gelişiyle Konya'nın bir anlam ve önem kazandığını belirterek, yıllar önce yükü sevgi olan, güzellikler taşıyan kutlu bir kervanın yola çıktığını ve Konya'ya teşrif ettiğini, Hazreti Mevlana'nın "Biz bu topraklara sevgiden başka tohum ekmeyiz." sözünün hatırlatılması ve unutturulmaması gerektiğini ifade etti.

Terör saldırılarının her geçen gün arttığını vurgulayan Akyürek, can alıp, insan öldüren canilerin ve katillerin bulunduğu yer yüzüne sevgi tohumlarının atılmasının önemine değinerek, şunları söyledi:

"Bugün maalesef bu topraklara yüzyıllar içinde sevgiden başka tohum ekenler insanımızı, ülkemizi, coğrafyamızı ve dünya insanını tehdit ediyor. Bunun tek çözümü yeniden sevgiye, yaratıcıya iltica etmek ve yeniden dünyaya geliş gayesini anlatarak tanımlamaktır. Hazreti Mevlana'nın 'Sevgisiz geçen hayatı, ömürden saymam.' ifadesini anlamlandırmak ve bu manaya göre hareket etmektir. Hazreti Mevlana'nın kıymetli ailesine, Sultan-ı Ulema ve ailesine 788 yıl sonra bir defa daha 'Hoş geldiniz' deme şerefine hep birlikte dahil oluyoruz."

Konuşmaların ardından, Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Alpay Aksum yönetiminde tiyatrocular, Mevlana Celaleddin Rumi ve ailesinin Konya'ya gelişini ve kent girişinde karşılanmasını canlandırdı.

Daha sonra oyuncu ve davetliler, Mevlana Müzesi'ni ziyaret ederek, dua etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.