Meydanları boşaltmayın

Meydanları boşaltmayın
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İkinci bir emre kadar meydanlarda kalmaya devam edin. Meydanları boşaltmayın" dedi

TBMM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Tören Salonu'nda yaptığı konuşmada, "Bu buluşmamızın, bir araya gelişimizin tamamıyla demokratik bir hukuk devletini yıkmaya yönelik bir silahlı teşebbüsün ardından olmasını istemezdim. Ne yazık ki bu, böyle bir teşebbüsün ardından oldu. Parlamento binamızı gezerken Meclisimizin düştüğü bu hali görünce gerçekten büyük bir hüsran yaşadım diyebilirim. Bu teşebbüste bulunanların bu milletin evladı olması mümkün değil." dedi.

Erdoğan, "Ülkemizde bölücü terör örgütünü biliyorduk, DAİŞ'i biliyorduk, PYD yi biliyorduk, YPG'yi biliyorduk. Bunları biliyorduk fakat tanımı farklıydı. Ne diyorlardı, 'bunlar aynı zamanda dini bir grup, eğitimle uğraşırlar, bunların silahla işi yok.' Bunların silahla olan işi diğerlerinden çok daha farklı bir şekilde. Bunlar bu milletin vermiş olduğu vergilerle, bu milletin parasıyla elde ettikleri silahı, tüm uçaklarıyla, helikopterleriyle, tanklarıyla, toplarıyla, ağır silahlarıyla millete karşı kullanacak kadar alçak, hain, namussuzdurlar." diye konuştu.

'İkinci bir talimata kadar sakın bu meydanları boş bırakmayın'

"Kendilerine göre koordinatlar istediler tutmadı, tamam geldiniz Meclis'i vurdunuz, burası milletin Meclisi" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siz, milletin temsilcilerini, milleti vurmaya kalktınız. İşte onun için bu kardeşiniz, elindeki cep telefonlarıyla televizyonlara bağlandığı zaman, meydanlara milletimi davet ettiğim andan itibaren milletim eğer 81 vilayette meydanlara yürüdüyse, işte bunların bu hesabının dışındaki adımdı ve buraya yapılan o saldırıydı. Milletime şu çağrıda bulunuyorum, ikinci bir talimata kadar sakın bu meydanları boş bırakmayın." ifadesini kullandı.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"(FETÖ) Bu öyle bir virüs ki metastaz yapmış. Bunun tam manasıyla kazınması, bazen bu kazımalar bile yetmez. Hiç ummadığınız bir yerden tekrar üreyebilir. Ama biz bunu minimize etmek durumundayız ki yolumuza emin bir şekilde yürüyelim. Bunlar, takiyeyi çok çok başarılı yapıyorlar, kendilerini çok iyi gizliyorlar. Bunlar, bukalemuna saygısızlık olur, ondan öteler."

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.