Mezardan dar bir yerde 4 gün kaldı

Mezardan dar bir yerde 4 gün kaldı
Hatay'da enkaz altında 4 gün kalan ve yaşadığı zorlu süreci cep telefonuyla kayıt altına alan Ahmet Erol Yılmaz, enkaz altında yaşadıklarını anlattı.

Hatay'da enkaz altında 4 gün kalan ve yaşadığı zorlu süreci cep telefonuyla kaydeden Ahmet Erol Yılmaz, enkaz altında yaşadıklarını anlattı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok hasarı alan Hatay'da, yaklaşık 25 bin insan hayata veda etmişti.

iha-20240212aw139798-5.jpg

Depremin vurduğu şehirde, birçok bina yıkılırken yüzlerce vatandaş enkaz altında kalmıştı. Asrın felaketine İskenderun ilçesi Kurtuluş Mahallesi'nde yakalanan Ahmet Erol Yılmaz, depremin 4. gününde enkazın altından çıkarılmıştı. Arama kurtarma faaliyetlerinde ekipler içerisinde diyalogla Türkiye gündemine gelen Yılmaz, binaların altındayken cep telefonuyla göçüğün altında kendi videosunu kaydetti. Cep telefonuna kaydettiği görüntüde; Yılmaz'ın enkaz altındayken yaşadığı korku ve acı yüzünden belliydi. Enkazın altından kurtarılan ve sol bacağının kesilme riskiyle yaşayan 43 yaşındaki Yılmaz, depremin üzerinden bir yıl gibi bir sürenin geçmesine rağmen hala yürümekte zorluk yaşıyor. Depremden aşçılık Yılmaz, enkazda altındaki 4 günde yaşadıklarını anlattı.

iha-20240212aw139798-3-t.jpg

YAŞANAN SALLANMA VE DEPREM BENİ 7 METRE ÖTEYE FIRLATTI

Su içmeye kalktığı esnada depreme yakalanan Yılmaz, "Sallantı başladı, yerime oturdum. Her şey buraya kadar tamam dedim. Deprem beni 7 metre ileriye attı. Her yer yıkıldı. Mezardan da dar bir yerde 4 gün boyunca kaldım. Kaç gün oldu, nasıl oldu, gece gündüz birbirine girdi vakti hiç bilmiyorum. Arama kurtarma ekipleri sesimi duydu ve beni kurtardılar" dedi.

CEP TELEFONUYLA KAYIT ALDIM EĞERKİ ÖLÜRSEM DİYE

Enkaz altındayken kendi videosunu kayıt altına alan Yılmaz, "Ben ölürsem insanların görmesi için kendimi kayda aldım. Cep telefonum üzerindeydim. Depremden 5 ila 10 dakika içerisinde toz duman bittiği vakit, cep telefonunu çıkarttım. Hattın çekmediğini gördüm. Kendimi videoya çektim" şeklinde konuştu.

6 DEFA AYAĞIMIN KESİLME RİSKİ OLDU

Depremin üstünden bir yıl geçmesinde rağmen yürümekte güçlük çeken depremzede Yılmaz, "Ayağımda problem var. 6 defa ayağımın kesilmesi riski yaşadım. Depremi depremden sonra yaşadım. Ben depremdeki sallantılardan değil, depremden sonra yaşadıklarım sıkıntılardan sonra problem yaşadım. Ben şuana kadar 2 ameliyat geçirdim. Şu an tekrar ameliyat geçireceğim. Yürüyemiyorum. Değnek yardımıyla belli bir mesafede kullanarak yürüyorum. Çalışmak, bir şeyler yapmak imkansız oldu" ifadelerini kullandı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.