Mezuniyet heyecanı başladı

Mezuniyet heyecanı başladı
Mezun olacak öğrenciler son bir kez arkadaşları ile toplu bir etkinlik yapmak için balo hazırlıklarına girerken, piyasadaki fiyatlar cep yakıyor

Anaokuluna kadar inen mezuniyet heyecanı herkesi sararken, öğrenciler balo ve mezuniyet için hummalı bir hazırlığa başladı. Kep atma töreninin öncesinde sınıf arkadaşları ile unutulmaz bir gün yaşamak isteyen öğrenciler mezuniyet balolarını yapmak için hazırlıklara başladı. Öğrenciler saçından, makyajına, kıyafetinden, balo yapacaklara yere kadar piyasa araştırması yaparak gece için hazırlanıyor. Bu hazırlıklar sürerken bu durumdan en karlı çıkan kesim ise esnaf oldu.

MEKANLAR YÜZDE YÜZ DOLULUĞA ULAŞTI

Mezuniyet törenimi ne kadar uyguna getirebilirim diye arayışa giren öğrenciler, en uygun fiyatlarla unutulmaz bir balo yaşamak istiyor. Geçen seneye oranla mezuniyet masraflarında yükselme görülürken, esnaf yaşanan yoğunluktan oldukça memnun görünüyor. Şüphesiz ki baloya gidecek olan kız ve erkek öğrencilerin ilk uğrak yeri balo yapacakları mekanı seçmek oluyor. Daha mütevazı bir yerde eğlencesini yapmak isteyen öğrenciler için lokantalarda ve okulların ayarladığı yerlerde mekan fiyatı 20 liradan başlıyor. Ancak otel konseptinde eğlencesini gerçekleştirmek isteyen öğrenciler için fiyatlar 65 liradan başlayarak 90 liraya kadar çıkıyor. Ramazan ayının mayıs ayının sonuna denk gelmesiyle şimdiden oteller yüzde yüz doluluk oranına ulaştı.

GÖZDE YER JAPON PARKI

Uzun yıllara arkadaşlıklarını sığdırmış olan öğrenciler arkadaşlarından ayrılmadan önce son bir kez aynı karede yer almak için mezuniyet girdilerinin içerisine fotoğraf çekimini de ekliyor. Öğrenciler mezuniyet çekimi için en çok Sille, Japon Parkı ve Meram Bağları’nı tercih ediyor. Fotoğraf çekimleri ise 50 liradan başlayarak 500 liraya kadar çıkıyor. Eğer VIP fotoğraf çekimi yaptırmak isteyen öğrenciler varsa cebinden daha fazla para çıkarmak durumunda kalıyor.

KIYAFET FİYATLARI CEP YAKIYOR

Günün en güzeli ve en yakışıklısı olmak için hummalı bir arayış içerisine giren öğrenciler kendisine yakışan kıyafet ve ayakkabıyı bulmak için soluğu alışveriş merkezlerinde ya da çarşı esnafında alıyor. Bayan öğrenci için mezuniyet elbiseleri 200 liradan başlayıp, bin 500 liraya kadar çıkıyor. Ayakkabı ve takı da işin içine girince en düşük 150 lira daha bu masrafa ekleniyor. Erkek öğrenciler için ise, takım ve ayakkabı ise 450 liradan başlayıp 2 bin lirayı buluyor.

RANDEVUSUZ GİTMEYİN

Tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra balo günü geliyor ve öğrenciler önceden randevu aldığı kuaförlerin yolunu tutuyor. Bayan kuaförlerinde saç ve makyaj fiyatları 60 liradan başlayarak 100 liraya kadar çıkıyor. Erkek kuaförlerinde ise fön, saç-sakal kesimi derken 30 liradan başlayarak 70 liraya kadar çıkıyor. Bugünlerde büyük bir yoğunluk yaşadıklarını ifade eden kuaförler müşterilerin mutlaka randevu ile gelmesi çağrısında bulunuyor. (Derya Demir)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.