MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan:
"Kilis'te meydana gelen olay, güvenlik olayı, iç ve dış güvenlik sorunu. Hükümet ne yapacağını açıkça belirlemeli, kararlı bir şekilde uygulamalı, Kilisli vatandaşların endişelerini bir an önce gidermelidir"

TBMM (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, "Kilis'te meydana gelen olay güvenlik olayı, iç ve dış güvenlik sorunu. Hükümet ne yapacağını açıkça belirlemeli, kararlı bir şekilde uygulamalı, Kilisli vatandaşların endişelerini bir an önce gidermelidir." dedi.

Ayhan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Tor ve Hatay Milletvekili Mehmet Ahrazoğlu ile birlikte MHP heyeti olarak Kilis'te temas ve incelemelerde bulunduklarını anımsattı.

İldeki halkın yaşadığı sıkıntılarını ve devletten beklentilerini anlatan Ayhan, vatandaşların, "Biz savaşta mıyız? Ne yapacağız? Savaştaysak kiminle savaşıyoruz? Hükümet bize bir şey söylesin. Bizler hangi tedbirleri nasıl alacağız?" şeklinde sorular yönelttiğini aktardı.

Ayhan, şöyle konuştu:

"Kilis'te meydana gelen olay güvenlik olayı, iç ve dış güvenlik sorunu. Aynı zamanda dün meydana gelen olaylara da dikkat ederseniz, asayiş olayı olarak da ortaya çıkmaya, belirtileri gözükmeye başladı. Güvenlik boyutuna ilave olarak olayın ekonomik ve sosyal etkileri de var. Aile, çocuk, sağlık, esnaf, işsizlik, borçlar, eğitim problemleri giderek her alanda kendini göstermeye başlamış. Kilisliler devletin şefkat ve desteğini bekliyor. Vatandaşları, MHP olarak, provokasyonlara karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz. Bölge hassas. Hükümet ne yapacağını açıkça belirlemeli, kararlı bir şekilde uygulamalı, Kilisli vatandaşların endişelerini bir an önce gidermelidir."

Kahramanmaraş Milletvekili Tor ise Kilislilerin çok tedirgin olduğunu belirterek, bölgede roket düşmesi sonucu yaralanan kişiler Suriyeli ise hemen hastanede tedavi edildiklerini, Türk vatandaşlarına ise hastanelerde sosyal güvencelerinin sorulduğunu ileri sürdü.

İldeki vatandaşlara yapılacak yardımların da bürokrasiye takılmadan anında ulaşması gerektiğini dile getiren Tor, esnafın gelirlerinin düştüğünü, prim yüklerinin arttığını ve perişan durumda olduğunu savunarak, devletin bu konuya acilen el atması gerektiğini söyledi.

"Vatandaş, 'Kilis elden gidiyor' denilmesini istedi bizden." ifadesini kullanan Tor, bir an önce gerekli tedbirler alınarak şehrin moral değerinin yükseltilmesinin gerekli olduğuna dikkati çekti.

Hatay Milletvekili Ahrazoğlu da şehirde yaşayan halkın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gücünün Kilis'te görülmesini istediklerini aktararak, "Şam'da, Emevi Camisi'nde yarım saatte namaz kılacak olanlar, fiili bir durumu muhakkak bir şekilde önleyecek tedbirleri ortaya koymalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.