Mhp Genel Başkanı Bahçeli:

Mhp Genel Başkanı Bahçeli:
"Başbakan bugünlerde çok meşgul, çok bitkin, çok dalgın, çok tedirgin. Ya anlamıyor ya da anladığını özümseyip muhakeme edemiyor"

ANKARA (AA) - Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Başbakan bugünlerde çok meşgul, çok bitkin, çok dalgın, çok tedirgin. Ya anlamıyor ya da anladığını özümseyip muhakeme edemiyor" değerlendirmesinde bulundu.  

Devlet Bahçeli, sosyal medya platformu Twitter üzerinden açıklama yaptı. Diyalog için önce samimiyet, sonra da halis bir niyetle konuşmanın esas olduğunu vurgulayan Bahçeli, anlamak için dinlemek, dinlemek için de sabrın gerektiğini belirtti.

Bahçeli, açıklamasında "Bazen konuşana değil, konuşturana dikkat etmek gerekli. Çok söz yalansız, çok para haramsız olmaz" ifadelerine yer verdi.

Bu günlerde yalan ve haramın sözünün dinlendiğine ve hükmünün geçtiğine işaret eden Devlet Bahçeli, çelişki ve korku içinde bocalayan şahsiyetlerin yanlışı müdafaa edecek ölçüde ahlak güzergahından sapacağını, bu sapma halinin, tükenişin habercisi olduğunu kaydetti.

"Bugün iradesi saraya zimmetli Başbakan şahsımı hedef alarak şu soruyu sordu: 'Ne istiyorsun mübarek? Ne istiyorsun Allah aşkına?" sözlerini kullanan Bahçeli, şunları paylaştı:

"Aslında ne istediğimizi sağır sultan bile duydu da bir tek Davutoğlu ve dedikoducu çevresi anlamadı, anlayamadı, anlamak istemedi. Başbakan bugünlerde çok meşgul, çok bitkin, çok dalgın, çok tedirgin. Ya anlamıyor ya da anladığını özümseyip muhakeme edemiyor. Üzücü. Anlamak için kulakları açıp pür dikkat odaklanmak gerekiyor. Aklında saray kabusu olanın, anlayışında tıkanıklıklar olması gayet normal. Başbakan tahminim beni yanıltmıyorsa zeki bir insan. Aslında ne söylediğimi anlaması zor değil. Dersine iyi çalışmıyor, kaytarıyor. Bununla da yetinmiyor, gerçekleri saptırıyor, komik ve zavallı durumlara düşüyor."

-"Sözün çoğu cahile, sözün özü arife söylenir"

Ne istendiğinden önce nasıl dinlediğinin değerlendirilmesi gerektiğine dikkati çeken Bahçeli, "Kapalı zarf usulüyle bakanlar kurulu ihalesine çıkması, saraydan geçer not almak için kendisine verilen seçim ödevine çalışması zihnini laçkalaştırmış. Şimdi bunları söylerken, ak troller iftira seferberliğine çoktan çıkmışlardır. Kiralık troller yoklama kaçağı olmamak için saldırı durumuna geçmişlerdir. Bak Sayın Davutoğlu, ne istediğimi bilmek istiyorsun; o kadar söyledim, yine idrak edememişsin. Sözün çoğu cahile, sözün özü arife söylenir" ifadesini kullandı.

"Yine de merak ve stresten dolayı sarayın bahçesinde volta atmaktan, geceleri boşluğa bakmaktan seni kurtaracağım, ama iyi dinle, hıfzet" görüşünü savunan Bahçeli, şu açıklamaları yaptı:

"Biz 17-25 Aralık çerçevesinde, hırsızların mahkemeye çıkarılmasını, rüşvetçilerin yakasından tutulmasını istiyoruz, anladın mı? Biz PKK'ya silah ve mühimmat sağlayan, bölünmeyi kurgulayan, mahvımızı projelendiren çözülme sürecinin çürümeye terkini istiyoruz, anladın mı?

Biz saraydaki 17-25 rumuzlu şahsın, Türkiye'yi yıkıma ve Türk milletini yok oluşa sürüklemesine itiraz ediyoruz, anladın mı? Biz Anayasa ve yasa üstünlüğünün herkesi kapsayacak derinlikte derhal temin ve takviye edilmesini istiyoruz, anladın mı? Biz mağdur milyonların helal kazancının haramzadelerin kursağından söke söke çıkarılmasını istiyoruz, anladın mı? Biz Türklüğe idam fermanı yazan, milliyetçiliğe haçlı gözlüğüyle bakan hainlere devlet umurunun cesurca gösterilmesini istiyoruz, anladın mı? Hala anlamadıysan inan ki senin için yapacağım bir şey yok. İstersen yazılı sor cevaplayayım, istersen ulak gönder soru işaretlerini gidereyim."

Kendilerinin Türkiye'ye evet dediklerini ancak diğerlerinin kaçtığını savunan Bahçeli, millet için "varız" dediklerini diğerlerinin ise anında kaybolduğunu iddia etti.

MHP Lideri Bahçeli, şunları kaydetti:

"Son olarak diyeceğim tekraren şudur, Türk'ü anlamak için önce dinlemek şarttır. Onlar kimseyi dinlemedikleri gibi, bizi de duymadılar. AKP-PKK gayri meşru birlikteliği hükümet nikahıyla ilan edildi. Türk tarihi bu karanlık günleri yazdığında anlama özürlüleri ne yapacak bakalım?"

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.