Mhp Genel Başkanı Bahçeli Manisa'da

Mhp Genel Başkanı Bahçeli Manisa'da
Bahçeli:"Şu hususun altını kalın olarak çizmek isterim ki, 15 Temmuz'dan sonra tezahür eden milli dayanışma ruhuna karşı sorumsuz davranamayız. Başkaları gibi günübirlik tavır alamayız. Önce ülkem ve milletim demenin özü de budur. Sözlerimiz tercüme etmey

MANİSA (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Şu hususun altını kalın olarak çizmek isterim ki, 15 Temmuz'dan sonra tezahür eden milli dayanışma ruhuna karşı sorumsuz davranamayız. Başkaları gibi günübirlik tavır alamayız. Önce ülkem ve milletim demenin özü de budur. Sözlerimiz tercüme etmeye gerek kalmayacak şekilde nettir. Pazarlık yaparak, al ver ilişkilerine girerek, arka kapı siyaseti yapmak bize yabancı ve uzaktır." dedi.

Manisa programı kapsamında Salihli Belediyesini ziyaret eden Bahçeli, daha sonra kent meydanında temel atma ve toplu açılış törenine katıldı.

Bahçeli, Salihli'nin pamuk üretime katkısına değinerek, pamuk üretimine yapılan teşvikin daha da artırılmasını şart gördüklerini belirtti. Pamuğu ithal değil ihraç edecek konumda olmanın ülke açısından önemli olduğunu vurgulayan Bahçeli, özel destekleme programları sayesinde fiyat garantisi verilmesini temenni ettiklerini söyledi.

Bahçeli, "Salihlili çiftçilerimiz üzüm yetiştiriciliğinde de yakınmakta, haklı olarak dertlenmektedir. Çiftçilerimiz bir yandan yetiştirirken diğer taraftan pazar bulmak için çaba gösteriyor. Bütün külfeti çiftinin sırtına yükleyerek tarımın gelişmesini beklemek gaflettir. İmkanlar zorlanarak çiftçilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi öncelikli taleplerimiz arasındadır. Çiftçimizi daha fazla sıkıntıya sokmanın anlamı yoktur. Devletimizin imkanları geniştir." ifadelerini kullandı.

- "Milletin bir kısmı diğer bir kısmının husumetlisi değildir"

Bahçeli, 16 Nisan'daki Anayasa referandumuyla sistemsel sorunlardan kaynaklanan siyasi belirsizlik bilmecesine son verildiğine dikkati çekerek, "16 Nisan'da yapmış olduğu tercih ne olursa olsun her vatandaşımız bizim için aynı ölçüde saygıya ve itibara layıktır. Gelin görün ki 'hayır' verenlerin sözcülüğünü üstlenen CHP 16 Nisan'ı kaybedilmiş bir müsabaka zannederek rövanşını almaya kalkmakta, debelendiği yerde sürekli patinaj yapmaktadır. İlave olarak yanına yöresine de Kandil'den yönetilen kuklaları ve iplerinin kimin elinde olduğu malum olan güruhu almış durumdadır." diye konuştu.

Türk milletinin onayından geçen referandum sonucunu kabullenmeyenlerin, bugünlerde blok siyaseti inşa ve imal etme arayışında olduğunun altını çizen Devlet Bahçeli, şöyle devam etti:

"Kimin bloku, neyin cephesi olduğu bize göre malumdur. Bu karanlık ittifakı kimlerin kontrol, kimlerin kumanda ettiği de açıktır. Milletin bir yarısı diğer yarısının rakibi değildir. Milletin bir kısmı diğer bir kısmının husumetlisi, karşı kutbu değildir. Millet birdir, adı da büyük Türk milletidir. Aksini iddia edenler yabancı başkentlerden siparişle gönderilen talimatlara bel bağlayan müflis ve melanet siyaset karaborsacılarıdır. CHP yanına aldığı PKK'nın siyasi uzantısı HDP ve diğer kriz çığırtkanlarıyla temas trafiğini yoğunlaştırıyor, iş birliği kanallarını olgunlaştırıyor. Karşımızda bulunan tehditler gereğince, partimiz milli birlik dedikçe, bunlar Türkiye hasımlarından medet umuyorlar. Biz, 'istiklal ruhunu büyütelim' dedikçe, bunlar ısmarlama siyasi projelerde taşeronluğa talip oluyorlar. Biz beka mücadelesi verdikçe, bunlar kof siyasi hesap peşinde koşuyorlar.

2019 Cumhurbaşkanı seçimini, 16 Nisan'ın rövanşı olarak algılayanlar hayır cephesini genişletme arayışlarındalar. Şu hususun altını kalın olarak çizmek isterim ki, 15 Temmuz'dan sonra tezahür eden milli dayanışma ruhuna karşı sorumsuz davranamayız. Başkaları gibi günübirlik tavır alamayız. Önce ülkem ve milletim demenin özü de budur. Sözlerimiz tercüme etmeye gerek kalmayacak şekilde nettir. Pazarlık yaparak, al ver ilişkilerine girerek, arka kapı siyaseti yapmak bize yabancı ve uzaktır. Siyasi çıkar beklentisiyle yüksek ülkülerimizden ödün vereceğimizi umanlar dünya durdukça buna şahit olamayacaklardır."

-"Hain emellerin dozunda inanılmaz artışlar gözlemlenmektedir"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türkiye'nin 15 Temmuz 2016'da açık şekliyle ortaya çıktığı üzere, büyük bir tehdit altında olduğunu, içeriden ve dışarıdan bekaya yönelik hasmane ve hain emellerin dozunda inanılmaz artışlar gözlemlendiğini vurgulayarak, milli birliğin parçalanmak, milli bütünlüğün yok edilmek istendiğini dile getirdi.

"Bin yıldır yurt tuttuğumuz Anadolu'dan atılmamız için her yola başvurulmaktadır." diyen Bahçeli, çok boyutlu, çok aktörlü terör tehdidiyle Türkiye'yi kuşatma gayretlerinin tedavülde olduğunu ifade etti. Bahçeli, IŞİD'ten DHKP-C'ye, PKK/PYD'den FETÖ'ye varıncaya kadar çok sayıda terör örgütünün Türkiye'nin üzerine salındığını, alçakça saldırtıldığını aktararak, şu değerlendirmede bulundu:

"Ülkemize karşı terör örgütlerini kimlerin beslediği ortadadır. ABD, terör örgütlerine zırhlı araç ve ağır silah vermekten henüz vazgeçmiş değildir. Bu, açık bir düşmanlık alametidir. Bu, korkunç bir husumetin ifşasıdır. Bir terör örgütünü başka bir terör örgütüyle iş birliği yaparak bitirebileceğini zannedenlerin asıl hedefi Türk milletidir. Suriye'de adeta IŞİD'e kaç, PKK/PYD'ye tut tiyatrosu sergilenmektedir. Ne kaçan tutulmakta, ne de tutulanlar cezalandırılmaktadır. Suriye'de iç savaşın başladığı günden bugüne kadar IŞİD, PKK/PYD arasında gizlenemez ilişki ve irtibat vardır. IŞİD bahanesiyle PKK/PYD önce parlatılmış, ardından palazlandırılmış, sonra silahlandırılmıştır.

Bütün bunlar, şu felaket ve garabete bakınız ki, Türkiye’nin sözde dost ve müttefiki olan ABD tarafından gerçekleştirilmiştir. ABD, Türkiye'nin bu zamana kadar yaptığı haklı itiraz ve ikazları dikkate almayarak dost ve müttefikliğinin sanal ve sözde olduğunu ispatlamıştır. PKK/PYD terör örgütüne silah verip heyecanla kollayan ABD, IŞİD'li teröristlerin tüm dünyaya yayılmasına da göz yummuştur. Bu canavarları mahallinde yok edeceği vaadi ile küresel koalisyon oluşturacağını söyleyen ABD'nin terörle mücadelesi artık inandırıcı değildir. Mızrak çuvala sığmamaktadır. Washington'un birbiri ardına izlediği yanlışlar ve kasıtlı politikalar gelinen noktada sadece bölgemizin değil, dünyanın istikrarını tehlikeye atmıştır."

Bahçeli, Türkiye'ye yönelen terör tehdidinin kaynağında yok edilmesinin zaruri olduğunun altını çizerek, "Sınırlarımızın ötesinde kurulan terör kampları vakit kaybedilmeden imha edilmelidir. Türk bayrağı Kandil'de dalgalanmalı, Afrin teröristlere mezar olmalıdır." dedi.

- NATO tatbikatındaki "Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı" skandalı

Norveç'te yapılan NATO tatbikatındaki "Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı" skandalına değinen Bahçeli, NATO'nun bir masa başı tatbikatında Türkiye'nin açıkça hedef alındığını söyledi.

Devlet Bahçeli, cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düşman safında gösterildiğini anımsatarak, "Genelkurmay Başkanımıza Kanada'da yapılan hakaretamiz ve hayasız karalama ve aşağılama asla kabul edilemeyecek bir ilkellik ve art niyetliliktir. Bu durumun izahı ve özrü asla mümkün değildir. Yaşananlar bir yanlışlıktan öte kasıtlıdır, kalleşliktir. Anlaşılan o ki 15 Temmuz FETÖ merkezli darbe girişiminde payı ve dahli bulunanlar hala boş durmuyorlar. Son günlerde yaşanan iğrenç hadiseler bir ayıptan, bir yanlıştan, bir aymazlıktan öte ülkemizle alakalı karanlık emellerin açığa çıkmasıdır." ifadelerini kullandı.

Yarım asrı aşkın süredir NATO ittifakında sorumluluklarını yerine getiren Türkiye'ye bugün birilerinin yan gözle bakmaya, hedef ülke haline getirmeye cüret edecek kadar kontrolden çıktığını kaydeden MHP Genel Başkanı Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kimse unutmasın ki Türk milleti kutlu varlığına kefen biçmeye yeltenenin haddini bildirecek, alçaklıkların hesabını soracak güç ve dirayettedir. Biz dostluğuna sadık bir ülkeyiz ama hasmımızı da iyi tanırız. Ellerini ovuşturarak zaafa düşmemizi bekleyenler ortadadır."



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.