Mhp Genel Başkanı Bahçeli: Mhp, İdama Kayıtsız Şartsız Destek Verecektir

Mhp Genel Başkanı Bahçeli: Mhp, İdama Kayıtsız Şartsız Destek Verecektir
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Hainler idamdan korkmuyorsa, o zaman bize düşen bu kanuni düzenlemeyi TBMM'de yapmaktır. MHP'nin sözü söz olsun, buna kayıtsız şartsız destek verecektir." dedi

TBMM(AA) - MHP Genel Bahçeli, "Hainler idamdan korkmuyor ve milletimiz de idam talebinde ısrar ediyorsa, o zaman bize düşen bu kanuni düzenlemeyi TBMM'de yapmak, Türkiye düşmanlarına hak ettiği cezayı vermektir. AKP top çevirmesin, zamana oynamasın, hakikaten idamın geri getirilmesi konusunda samimiyse, MHP'nin sözü söz olsun, buna kayıtsız şartsız destek verecektir."dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, siyasi kavrayış ve anlayışlarının, taktik değilse bile stratejik olarak 15 Temmuz sonrası zorunlu olarak değişmek durumunda kaldığını söyledi.

"Çünkü 15 Temmuz depreminin farklı zaman ve bahanelerle tekrarı ihtimal de olsa mümkündür, beklenmelidir." ifadesini kullanan Bahçeli, " Darbeler bitti, vesayet gitti, ileri demokrasi geldi derken, Türk milleti zalimce kurgulanmış, arka planında küresel zulmün parmak izleri bulunan bir saldırıyla karşılaşmıştır." dedi.

"Biz vatan, millet, bayrak için elimizi taşın altına koyuyoruz"

Mevcut yönetim sistemiyle daha büyük musibetlere "dur" demenin ve başa çıkmanın artık çok zor olduğunu belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

"Elbette biz devlet için 'evet', millet için 'evet', cumhuriyet için 'evet', Türklüğün bekası için 'evet', Türkiye için 'evet' diyeceğiz. Millet-devlet kaynaşma ve kenetlenmesine seve seve destek vereceğiz. Niye 'evet' diyor muşuz? Ne yapacaktık? FETÖ'nün yanında mı duracaktık? 'Evet' derken, dünkü sözlerimizle çelişiyormuşuz. Niye çelişelim? PKK'nın, CHP'nin, EMEP'in, ÖDP'nin, TKP'nin, elinde ülkücü kanı olan Aydınlıkçıların kuyruğuna takılmak asıl çelişki ve çürüme değil midir? Biz Türkiye diyoruz, vatan, millet, bayrak ve devlet için elimizi taşın altına koyuyoruz."

"PKK’nın tırmandığı dala salıncak kuran bu zihniyet..."

Bahçeli, 16 Nisan'da bir parti, bir şahıs, bir fikir, bir siyaset değil; Anayasa değişikliğininin oylanacağını, milletin kendi geleceği hakkında bir karar vereceğini dile getirerek, çıkan sonuca herkesin bağlı, saygılı ve hürmetkar olması gerektiğini söyledi.

CHP sözcülerinin, bazı anketçilerin, bir kısım kalem ve çürük çarık fikir sahiplerinin kendi tabansızlıklarını unutup, MHP tabanının yarıdan fazlasının "hayır" vereceği kehanetiyle yatıp kalktıklarını ifade eden Bahçeli, "Bunlara ne desek boştur, zira kafaları büyük içi boş, tut kulaklarından çifte koş. Durum ve halleri aynen budur. Bitli baklanın kör alıcısı olur misali, CHP sözcüleri dibi yanmış tava gibi 16 Nisan'ı karartmaya, kara göstermeye çabalamaktadır." diye konuştu.

"Cumhurbaşkanı hükümet sistemiyle ülkeye huzur gelecek"

Bahçeli, Türkiye'nin toparlanmasından, hukuki ve siyasi dengeye kavuşmasından korkup kriz ayinine çıkmaktan utanç duymayan CHP için başını öne eğeceği günlerin uzak olmadığını vurgulayarak, "PKK'nın tırmandığı dala salıncak kuran bu zihniyet; 1923'ün CHP'si değil, 1919'un Hürriyet ve İtilaf Partisinin adeta kopyası, klonlanmış halidir. Ne de olsa, ağaca çıkan keçinin dala bakan oğlağı olurmuş. CHP, yanına aldığı bölücülük ve terörden mimlenmiş dünür ve akraba partileriyle kalburla su taşımaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

MHP'nin 16 Nisan’da "evet" diyeceğini, ülke için yeminleri olduğunu ve vazgeçmeyeceklerini dile getiren Bahçeli, "MHP bir bütündür, dava arkadaşlarım ülkesi ve milleti için gereğini yapacaklardır. Değişen hükümet etme sistemidir. Peki karakter ve siyasi kan akışının istikametini değiştiren, dönüştüren kimlerdir? Cumhurbaşkanı hükümet sisteminin gelmesiyle devlete düzen, ülkeye huzur gelecek. Türkiye tek yürek, Türk milleti tek ses olacaktır. Peki bundan kimler, neden rahatsızlık duymaktadır?" diye sordu.

"Hukuk semtlerine uğrayınca ayağa kalktılar"

15 Temmuz'un arkasındaki sis perdesinin zamanla aralanacağını; Yurtta Sulh Konseyi’nin kimlerden oluştuğu, 15 Temmuz’un siyasi ayağının ana kadro ve zirve isimlerinin mutlaka ortaya çıkacağını belirten Bahçeli, "15 Temmuz’un karanlıkta kalan yüz ve isimlerini öğrenmek milletimizin en doğal hakkıdır. İşgale umut bağlayanlar, darbeseviciler, darbe şakşakçıları, FETÖ’nün kripto elemanları kimdir, kimlerden oluşmaktadır? El değmemiş, dokunulmamış, kendisini unutturmuş veya kenara almış FETÖ’nün kodaman ve hatırlı simaları nerelerde gizlenmekte, neden imtiyazlarla koruma altındadır?" diye konuştu.

Onbinlerce kişi soruşturma geçirmiş ve tutuklu olduğunu ancak ortada dişe dokunur, herkesin "işte bu" dediği isimlere tesadüf edilmediğini dile getiren Bahçeli, "Pensilvanya’nın kapısında nöbet bekleyen, telefonuna Bylock indirip bir doları cüzdanında gezdiren meşhur siyasetçilerden hiç mi iz yoktur?" ifadelerini kullandı.

Bazı akademisyenlerin rahatı ve konforu bozulunca ortalığın karıştığını söyleyen Bahçeli, "Türkiye’nin milli ve manevi varlığı için en küçük katkı ve çabası olmayan, mukallit olmakla aydın olunacağını sanan FETÖ ve PKK çizgisinde bulunmaktan rahatsızlık duymayan küçük bir grup hukuk semtlerine uğrayınca ayağa kalkmışlardır. Memur görevinden oluyor da akademisyen niye olmayacakmış?" diye sordu.

"İdama şartsız destek"

FETÖ’nün darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik saldırıya ilişkin davanın iki numaralı sanığının medyaya yansıyan ifadelerinin "ibret verici ve tüyler ürpertici" olduğunu dile getiren Bahçeli, "Bu caninin, 'Hiçbir şeyden korkmuyorum, darbe yaptım, cezası idam bile olsa canım yanmaz' şeklindeki kokuşmuş sözleri en küçük pişmanlık emaresi taşımadığı gibi Türkiye’ye meydan okumaktır." değerlendirmesinde bulundu.

"Hainler idamdan korkmuyor ve milletimiz de idam talebinde ısrar ediyorsa o zaman bize düşen bu kanuni düzenlemeyi TBMM’de yapmak, Türkiye düşmanlarına hak ettiği cezayı vermektir." ifadesini kullanan Bahçeli, "Tekrar ediyorum AKP top çevirmesin, zamana oynamasın, hakikaten idamın geri getirilmesi konusunda samimiyse Milliyetçi Hareket’in sözü söz olsun, buna kayıtsız şartsız destek verecektir." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.