Mhp Genel Başkanı Bahçeli'den Kongre Talimatı

Mhp Genel Başkanı Bahçeli'den Kongre Talimatı
MHP Genel Başkanı Bahçeli, teşkilatlara gönderdiği genelgede kongre takviminin yarından itibaren işlemeye başlayacağını belirtti

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yarın başlayacak ilçe kongreleri dolayısıyla parti teşkilatlarına genelge gönderdi.

MHP'yi 18 Mart 2018'de yapılacak 12. Olağan Büyük Kurultay'a adım adım götürecek parti kongre takviminin yarından itibaren işlemeye başlayacağına dikkat çeken Bahçeli, Türkiye'nin tarihi bir dönemeçten geçtiğini ifade etti.

FETÖ ve PKK'yı "ihanet ikizi" olarak nitelendiren Bahçeli, iki terör örgütünün birlikte, eş zamanlı, birbirini tamamlar ve takviye eder şekilde Türkiye'ye tuzak kurduğunu, ülkeyi şiddet ve dehşet sarmalına çektiğini vurguladı.

MHP Lideri Bahçeli, Türkiye 15 Temmuz FETÖ darbe kalkışmasının sonuç ve sarsıntılarıyla meşgulken, "kiralık cinayet örgütleri" PKK ve DAEŞ'in suikast ve sabotajlarını aralıksız sürdürdüğüne dikkati çekti.

'TSK’nın Başika Kampı'nda bulunması ülke ve bölge güvenliği açısından da zorunluluktur'
Türkiye'nin, devlet olmaktan kaynaklanan hak ve yükümlülüklerini savunmak amacıyla gerek sınır güvenliğini gerekse de milli varlığını koruma ve kollama görevini ne pahasına olursa olsun yerine getirme mecburiyetinde olduğunu belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

"Bu maksatla kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörizmle mücadele etmek için komşu coğrafyalardaki mevcudiyetinden rahatsızlık duyulması en hafif tabirle pervasızlık ve art niyetliliktir. Ülkemize doğrudan tehdit doğuran sınırlarımıza yakın veya mücavir bölgelerde uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımızı kullanmamız hiçbir ülkenin zoruna gitmemelidir. Bu itibarla TSK’nın Irak’ın Başika Kampı'nda bulunması meşru olduğu kadar ülke ve bölge güvenliği açısından da zorunluluktur. Komşu ülke Irak’ın, topraklarında terör örgütleri cirit atıp birçok ülkenin askeri varlığı konuşlanmışken, Türkiye’ye işgalci muamelesi yapması, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne müracaatta bulunması tek kelimeyle hezeyan ve akıl tutulmasıdır."

Kongre takvimi
Partisinin Başkanlık Divanının 28 Aralık 2015 tarihinde aldığı tavsiye kararı, ardından Merkez Yönetim Kurulunun (MYK) 10 Ocak 2016’da bu tavsiye kararını onaylamasıyla 12. Olağan Büyük Kurultaylarının 18 Mart 2018’de yapılmasının kararlaştırıldığını hatırlatan Bahçeli, genelgede, ilçe kongrelerinin yarın başlayıp 30 Nisan 2017’de, il kongrelerinin de 4 Haziran 2017’de başlayıp 5 Kasım 2017’de sonuçlandırılacağını bildirdi.

"FETÖ mensuplarının partimizle ilişikleri kesilecektir"
MHP Genel Başkanı Bahçeli, genelgede, "Kongrelerimizde FETÖ ve diğer suç örgütleriyle herhangi bir irtibatı, iltisakı ve illiyet bağı tespit edilenler kesinlikle ayıklanacak, partimizle ilişikleri kesilecektir" vurgusu yaptı.

Bahçeli, provokasyonlara da dikkati çekerek, partisinin teşkilatlarına, "İçinden geçtiğimiz nazik dönemde hiçbir çatışmanın tarafı ve muhatabı olunmayacak, saldırı ve provokasyonlar karşısında soğukkanlı ve hukuka bağlı hareket edilecektir." talimatı verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.