'MHP Genel Başkanlığı'na talibim'

'MHP Genel Başkanlığı'na talibim'
Eski MHP Milletvekili Süleyman Servet Sazak, MHP Genel Başkanlığı'na talip olduğunu söyledi

Eski MHP Milletvekili Süleyman Servet Sazak, MHP Genel Başkanlığı'na talip olduğunu söyledi.

Sazak, bir otelde düzenlendiği basın toplantısında, MHP'de bir kurultay sürecinin hasıl olduğunu, bu durumun aylardır kamuoyunun öncelikli gündemi haline geldiğini belirtti.

Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin, Alparslan Türkeş'in ani vefatı sonucu üstlendiği misyonla hareketi, herhangi bir ideolojik krize sokmadan bugünlere getirdiğini ifade eden Sazak, "Bugün hem camiamızda hem de milletimizin bütün kesimlerinde MHP kurultayına ilişkin, bu denli tartışma ve beklenti oluşması partimizde bir değişimin, esasında bir tazelenmenin zaruret haline geldiğini göstermektedir." dedi.

"MHP Genel Başkanlığı'na talibim" diyen Sazak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu mirası kitapların tozlu sayfaları arasında unutturmayacağız. Başta genel merkez ve Genel Başkanımız olmak üzere bütün aday arkadaşlarımdan bu kutlu yarış sürecinde ülkücü terbiye ve Türk devlet geleneğine göre hareket etmelerini bekliyorum."

Açıklamaları sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Süleyman Servet Sazak, parti genel merkezi ve kurultay çağrı heyeti tarafından iki ayrı tarih açıklandığının hatırlatılması üzerine, "Genel prensiplerimiz çerçevesinde bir uzlaşma olması arzusu içindeyiz. Biz ne hukuki bir zeminin, tartışmanın içerisinde oluruz ne de kimsenin vagonu oluruz." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.