Mhp Genel Sekreter Yardımcısı Kalaycı:

Mhp Genel Sekreter Yardımcısı Kalaycı:
"Türkiye halk oylamasına gidiyor, peki bu ülkelere ne oluyor? Çabaları boşunadır. Türk milleti 16 Nisan'da oyunu bozacaktır"

YALOVA (AA) - MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, "Türkiye halk oylamasına gidiyor, peki bu ülkelere ne oluyor? Çabaları boşunadır. Türk milleti 16 Nisan'da oyunu bozacaktır." dedi.

Kalaycı, partisinin Yalova İl Başkanlığı tarafından Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Neden Evet Diyoruz" konferansında yaptığı konuşmada, referandum sürecinde yanlış bilgilerle halkın yönlendirilmek istediğini söyledi.

Yeni anayasanın tek adam rejimini doğuracağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını dile getiren Kalaycı, "Mevcut sistemde sorumsuz ve yargı denetimi olmayan cumhurbaşkanı, yasama ve yargı karşısında hesap verebilir hale getirilmektedir. Cumhurbaşkanı her türlü eylem ve işlemlerinden sorumlu tutulacak ve suç işlemesi halinde Yüce Divana gönderilebilecek. Siz hiç yasama denetimine tabi ve yargı denetimine tabi diktacı sistem gördünüz mü?" diye konuştu.

Türkiye'ye karşı "Haçlı operasyonlarının" sürdüğünü belirten Kalaycı, şunları kaydetti:

"Amaçları Türkiye'yi yıkmaktır. Amaçları Türk vatanını parçalayarak Suriye ve Irak’a dönüştürmektir. Bu rezil oyunlara Türk milleti direndi ve yine direnecektir. Biz biriz, beraberiz, sonsuza kadar bağımsız yaşayacağız. Buna hiçbir çıldırmış engel olmayacaktır. Başta Almanya olmak üzere bazı ülkeler açıkça hayır propagandası yapmakta, gazete ve dergilerinde bunu artık Türkçe manşetlerle ifade etmektedir. Türkiye halk oylamasına gidiyor, peki bu ülkelere ne oluyor? Çabaları boşunadır. Türk milleti 16 Nisan’da oyunu bozacaktır. Biz Türk ve Türkiye düşmanlarının bozgunu için evet diyoruz. Her evet Türkiye'nin güvencesidir. Her evet şehitlerimize ödenmiş vefa borcudur. Her evet milletin ebediliği, devletin sürekliliği, Türkiye'nin bekasıdır."

Programda İstanbul Milletvekili Arzu Erdem ve Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan ve İl Başkanı Hasan Topçular da birer konuşma yaptı.

Programı AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ve AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak da takip etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.