Mhp Grup Başkanvekili Akçay: En Önemli Yeniliklerden Birisi Yetki-sorumluluk Dengesidir

Mhp Grup Başkanvekili Akçay: En Önemli Yeniliklerden Birisi Yetki-sorumluluk Dengesidir
MHP Grup Başkanvekili Akçay, "Anayasa teklifinin en önemli yeniliklerinden birisi yetki-sorumluluk dengesidir. Böylece ülkemizin yeni bir şahsi ve keyfi yönetimin kucağına itilmesi de engellenecektir." dedi

TBMM (AA) - MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, yazılı açıklamasında, Türkiye’nin açık ve gizli bir şekilde çözülmeye doğru itilmek istendiğini vurguladı.

"15 Temmuz sonrası kaos arzulayanların önünü kesmek için önümüzdeki süreci çok iyi değerlendirmemiz gerekmektedir." uyarısında bulunan Akçay, yönetimin kimlerde olduğunun değil, ülkenin nasıl yönetildiğinin tartışılması gerektiğini belirtti.

Anayasa değişiklik teklifinin en önemli yeniliklerinden birisinin yetki-sorumluluk dengesi olduğunu belirten Akçay, "Yetkiyi kullanan sorumluluğu da yüklenmektedir. Bir yönetimi keyfi davranmaktan alıkoyan yetki ve sorumluluk dengesidir. Anayasamız şu ana kadar bu dengeyi sağlayamamıştır. İşte, bu yetki sorumluluk dengesiyle ülkemizin yeni bir şahsi ve keyfi yönetimin kucağına itilmesi de engellenecektir." ifadelerini kullandı.

"MHP ilk 4 maddeyi savunmaya devam edecek"

Teklifin rejim değişikliği olmadığını, rejimin ilelebet muhafazası için yönetim sisteminin netleştirdiğine vurgu yapan Akçay, "Bu teklifte ilk 4 maddeyi bozacak, devletin temel vasfını değiştirecek hiçbir değişiklik yoktur. MHP, ilk 4 maddeyi bugüne kadar savunduğu gibi, bundan sonra da çelik bir irade olarak savunmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Alp Özden

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.