Mhp Grup Başkanvekili Akçay: Şimdi Zararları Hep Birlikte Tamir Etme Zamanıdır

Mhp Grup Başkanvekili Akçay: Şimdi Zararları Hep Birlikte Tamir Etme Zamanıdır
MHP Grup Başkanvekili Akçay, "TSK, yargı ve emniyette maalesef bu ihanet şebekeleri çok büyük zararlar vermiştir. Şimdi o zararları hep birlikte tamir etme, onarma zamanıdır." dedi

TBMM (AA) - MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), yargı ve emniyette maalesef bu ihanet şebekeleri çok büyük zararlar vermiştir. Şimdi o zararları hep birlikte tamir etme, onarma zamanıdır." dedi.

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akçay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, siyasi parti liderleriyle toplantısının faydalı geçeceğini ümit ettiğini söyledi.

Akçay, "Görüşmenin, olumlu uygulamalara vesile olmasını; 15 Temmuz'da meydana gelen millet mutabakatının ve siyasi partiler arasında doğan darbe karşıtlığı ve demokrasiye sahip çıkma kararlılığının etap etap diğer adımlarının da gelmesini ümit ediyoruz." diye konuştu.

Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin toplantıya, "dosyası dolu olarak gideceğini" dile getiren Akçay, "Bir an önce çivisinden çıkan devleti yerli yerine oturtup, devleti, devlet gibi yönetme sorumluluğumuz var. Bize de bu tür olumlu uygulamalara yapıcı katkı vermek düşer." dedi.

Oluşan toplumsal mutabakatı heba etmeden mutlaka ileri aşamalara götürmek gerektiğini belirten Akçay. "Millet hazır, bizler de hazır olduğumuza göre güzel bir helva yapmamız lazım. Her şey var. Ancak bunu hep birlikte yapabiliriz." ifadelerini kullandı.

"En büyük ihanet budur"
OHAL uygulamasına destek verdiklerini anımsatan Akçay, uygulamaları yakından takip ettiklerini söyledi.

Uygulamaların, OHAL gerekçesinin dışına taşmaması gerektiğini belirten Akçay, OHAL kararlarının, sadece FETÖ örgütlenmesiyle değil, diğer terör yapılanmaları ve ülkeyi istikrarsızlığa sürükleyecek her türlü olumsuzluğa karşı da kullanılması gerektiğini söyledi.

Akçay, "FETÖ'yü tasfiye edersiniz ama yarın METÖ çıkmasın karşımıza. Şimdi öğreniyoruz, bazı polisler 'ben FETÖ'cü değilim ama ben bilmemneciler grubundanım.' diyormuş. Böyle bir rezalet olabilir mi? Devletin polisi, askeri, sadece vatana, bayrağa, anayasaya göre görev yapar. Eğer bir devlet görevlisi bunların dışında bir başka odaktan emir alıyorsa o kurum bozulur, ne devleti ne o kurumu ayakta tutamazsınız ve yapılan en büyük ihanet budur. TSK, yargı ve emniyette maalesef bu ihanet şebekeleri çok büyük zararlar vermiştir. Şimdi o zararları hep birlikte tamir etme, onarma zamanıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.