Mhp Grup Başkanvekili Vural:

Mhp Grup Başkanvekili Vural:
"Kendisi bile zor seçilebilmiş. MKYK listesinde Davutoğlu'nun dertleşebileceği kimse yoktur. AKP MKYK'sında bir oylama yapılsa Davutoğlu genel başkan olamaz. Davutoğlu, Türkiye'nin değil Patagonya'nın başbakanı gibi konuşuyor"

 MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Kendisi bile zor seçilebilmiş. MKYK listesinde Davutoğlu'nun dertleşebileceği kimse yoktur. AKP MKYK'sında bir oylama yapılsa Davutoğlu genel başkan olamaz. Davutoğlu, Türkiye'nin değil Patagonya'nın başbakanı gibi konuşuyor" dedi.

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin son kongresinin, Türk siyasi hayatı ve tarihi açısından ders olarak okutulabileceğini söyleyerek, "12 Eylül'de, Cumhurbaşkanı seçilenin, bir partinin MKYK'sına el koyduğuna şahitlik edilmiştir. Bir partinin MYKY üyelerinin parti genel başkanının değil de sarayın onayıyla atandığına ve buna da seçim denildiğine şahitlik ettik. AK Parti, sarayın partisi olduğunu, milletle irtibatının kesildiğini ortaya koymuştur" ifadelerini kullandı.

"Bugüne kadar vesayetle Başbakanlık yapan Davutoğlu'nun, bundan sonra da vekaleten Başbakanlık ve Genel Başkanlığı yürüteceği anlaşılmıştır" diyen Vural, "Saray 12 Eylül'de AKP yönetimine el koymuştur. Davutoğlu'nun etrafı sarayın adamları tarafından kuşatılmış durumdadır. Saray partisi Davutoğlu, sarayın Başbakanı olduğunu tescillemiştir, acınacak bir durumdur" sözlerini sarf etti.

Oktay Vural, şöyle konuştu:

"Kendisi bile zor seçilebilmiş, anlaşılan o. MKYK listesinde Davutoğlu'nun dertleşebileceği kimse yoktur. AKP MKYK'sında bir oylama yapılsa Davutoğlu genel başkan olamaz. Davutoğlu, Türkiye'nin değil Patagonya'nın başbakanı gibi konuşuyor. Konuşmasında, 'sanki ülkede olağanüstü bir durum varmış gibi kriz yaratılıyor' diyor. Yok, bunların hepsi yalan. Diyarbakır'da, Cizre'de, Yüksekova'da sokağa çıkma yasağı yok; 120 şehit, bunlar medyanın uydurması canım. Bunlar kriz, kaos tellalları. 

Böyle bir Türkiye'yi yaşatanlar, 'Türkiye'de kriz yokmuş' diyecek noktaya geldi. Çözüm sürecinde PKK'ya yol verenler, askerin, polisin elini kolunu bağlayanlar, sonra televizyona çıkıp, 'güvenlik güçleri bunlara niye müdahale etmedi' diyerek, güvenlik güçlerini suçluyorlar, şimdi de kriz olmadığını ifade edecek noktaya geliyorlar. Kendi kongresini 12 Eylül'de yapanlar, 'Evren, devlet başkanı oldu ben niye olmayayım' diyerek, kaos oluşturanlar."

Vural, AK Parti'nin "Çözüm Süreci'ne devam edeceklerini", kongrede dağıtılan Türkiye Bülteninde itiraf ettiğini iddia etti.

 

- "Kirli ve kanlı, ahlaksızca bir oyun oynanıyor"

 

Çözüm Süreci'nin PKK'nın güçlenme süreci olduğunu ileri süren Vural, "Süreç, süreç diyerek çözümünüzü neden söyleyemiyorsunuz, sizi gidi korkaklar? Bu kitapçıkta terörist başından övgüyle söz edilmektedir, utanmıyor musunuz? PKK ve Kandil'le hangi ilkelerde anlaştınız? PKK'nın döktüğü kanlarla şimdi milleti mi tehdit ediyorsunuz? 'Ne yapalım, bu ilkeleri hayata geçirmezsem, terör örgütü askeri ve polisi öldürmeye devam eder' diyerek milleti mi tehdit ediyorsunuz siz? Kirli ve kanlı, ahlaksızca bir oyun oynanıyor. Bir taraftan PKK'nın silahlı güçlerini güçlendiriyorlar, diğer taraftan da PKK'nın çözümünü millete hazmettireceklerini ifade ediyorlar" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Vural, bu kanlı olaylardan sonra, buzdolabına koyulan Çözüm Süreci'nin tekrar getirileceğini öne sürdü. 

AK Parti'nin tek korkusunun MHP'nin güçlenmesi olduğunu iddia eden Vural, bütün bu yapılanların amacının AK Parti'den kopan oyları tekrar konsolide etme iradesi olduğunu iddia etti. Vural, "AK Parti'nin 1 Kasım'da ortaya koyduğu politika, 'Erdoğan'a başkanlık, PKK'ya özerklik" dedi.

Oktay Vural,  Siyasi Erdem ve Etik Kurulu kurulacağının söylendiğini belirterek, "Kimi başkan yapacak, Reza Sarraf'ı mı yapacak? Egemen Bağış'ı mı Muammer Güler'i mi?" diye sordu. Başbakan Davutoğlu'nun, "12 yıllık AKP hükümetleri, tam bir inşa, imar ve ihya hükümetleridir. Bu birikimi yok sayacak şekilde bir koalisyona giremezdik" dediğini anımsatan Vural, "İşin ucu burada zaten, soğanın cücüğü burası zaten. 'İnşa, imar ve ihya yaptık.' İmar kime? Candaş ve yandaş kupon arazi peşinde koşanlara imar. Bundan vazgeçmek mümkün değil. İhya ettiği kim? Rüşvet ve yolsuzluk çetesiyle, PKK ihya oldu. İnşa ettiğin de Babil Kulesi ile PKK'nın hayali olan Kürdistan" sözlerini sarf etti.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'le ilgili soruya Vural, "Onu saraya sorun" diyerek yanıtlamadı.

Vural, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar seçim meydanlarına ineceğinin konuşulduğunun" sorulması üzerine, "Bu karmaşayı, kaosu getirenler, camı kıranların, 'camcı' diye çağıracağı bir dönemi yaşayacağız galiba ama millet camı kıranın kim olduğunu biliyor. Daha önce seçim kampanyası yürütmüştü, şimdi doğrudan doğruya, AKP eş genel başkanı sıfatıyla bunları yapabilir" diye konuştu.

"Nokta Dergisi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili kapağı" sorulan Vural, "Kapak yanlış" diyerek, Erdoğan'ın, elini Türk bayrağına sarılı tabutun üzerine koyduğu fotoğrafı gösterdi.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.