MHP Grup Başkanvekili Vural:

MHP Grup Başkanvekili Vural:
"Yeni komisyonlar kurmak yerine hep birlikte demokrasiyi, milli iradeyi, silah egemenliğine karşı millet egemenliğini savunalım" -"Terörün finans, lojistik desteğinin kesilmesi, terörü meşrulaştıranlara karşı topyekün mücadele verilmesi gerekir"

TBMM (AA) - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Yeni komisyonlar kurmak yerine hep birlikte demokrasiyi, milli iradeyi, silah egemenliğine karşı millet egemenliğini savunalım" dedi.

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Ankara'daki bombalı saldırının herkesi derinden üzdüğünü kaydetti.

"Bu saldırıyla aynı zamanda hem teröre hem de siyasi amaçlarına karşı amasız, fakatsız topyekün karşı koyarak demokrasi ile birlik ve bütünlüğümüzü korumamız gerektiğini bir kez daha idrak ettik" ifadesini kullanan Vural, "Dün olduğu gibi bugün de teröre karşı boyun eğmeyeceğiz. Teröre alışmadık, alışmayacağız. PKK ve terörü hazmetmedik, hazmetmeyeceğiz. Kimse bizi teröre alıştıramayacak. Bizi teröre alıştırmak isteyenler aslında bizi sindirmek isteyenlerdir" diye konuştu.

Vural, Türkiye'nin, tüm terör örgütlerine karşı hukuk devleti çerçevesinde mücadelesini sürdüreceğini ve hainlere gerekli cevabı vereceğini dile getirdi.

Vatanın her sathında teröre karşı mücadelenin yürütülmesi gerektiğini belirten Vural, "Bizi yüz yıl önce Kürt kardeşlerimizden ayırmak isteyenlere 'hayır' dedik, Şimdi de aynı küresel oyun vizyona sokulmuştur yine buna hep beraber 'hayır' dememiz gerekmektedir" dedi.

Terörün siyasi amaç ve hedefinin Cumhuriyetin kurduğu temeller olduğunu ifade eden Vural, CHP'nin Meclis'te terör sorununa ilişkin komisyon kurulmasını istediğini anımsattı. "Terörün amaç ve hedeflerini meşrulaştıracak siyasi zemin kime hizmet eder?" diye soran Vural, bu durumun terörle mücadeleyi akamete uğratacağını savundu.

Herkesin bu konudaki kafa karışıklığını gidermesi gerektiğinin altını çizen Vural, "Dün AKP 'Kürt sorunu vardı' diyordu bugün CHP diyor. Dün AKP 'komisyon kuralım' diyordu bugün CHP diyor. Dün AKP 'siyasi çözüm' diyordu Bugün CHP diyor. Çözüm sürecinin millete ödettiği bedel ortadadır. Siyasi partiler önce sorunun adını koyacak. Gazi Meclis, dün 'Kürdistan sorunu vardır' diyenlere, Kürdistan diye sorunun olmadığını söylemiştir. Bu tutanaklarda vardır. Kürt meselesi ve Kürdistan meselesi yoktur. Sorunun temeli emperyalizmdir. Bugün de Meclis'in yapması gereken teröristlere karşı yürütülen mücadelenin arkasında olmaktır" degerlendirmesinde bulundu.

-"Herkes aklını başına alsın"

Terörün finans, lojistik desteğinin kesilmesi, terörü meşrulaştıranlara karşı topyekün mücadele verilmesi gerektiğini dile getiren Vural, "Eğer bu sorunu aşacaksak, devleti yönetenlerle birlikte aşmamız gerektiğini düşünüyoruz. Yanlışlara tekrar düşülmesini engellemek, yanlış yapanları sorumluluklarını hatırlatmak MHP'nin görevidir. Yapılan yanlışların bedelini hep birlikte ödüyoruz" dedi.

"Herkes aklını başına alsın, başka gidecek bir yerimiz yok" ifadesini kullanan Vural, "Yeni komisyonlar kurmak yerine hep birlikte demokrasiyi, milli iradeyi, silah egemenliğine karşı millet egemenliğini savunalım" diye konuştu.

Daha önce yapılan yasal değişikliklerin terör örgütünü güçledirdiğini söyleyen Vural, yasalarda bulunan zaafların düzeltilmesi gerektiğini, buna ilişkin herhangi bir önerinin kendilerine henüz gelmediğini kaydetti.

Vural, "Habur, Oslo, İmralı, Dolmabahçe süreçlerinde terör örgütünü muhatap alan, müzakere eden, terörist başını övenler de bu süreç içinde üstlenmiş olduğu sorumluğu itiraf etmelidir. Biz bununla ilgili suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.