MHP TBMM Grup Toplantısı

MHP TBMM Grup Toplantısı
Genel Başkan Bahçeli: (2)-"Türkiye’nin milli güvenliğini kim tehdit ediyor, Türk milletine kim husumet besliyor ve insanımıza kim kurşun sıkıyorsa aranıp bulunarak derhal cezalandırılmalıdır"-"Sayın Davutoğlu, gerekirse Kandil’e gidin, gerekirse orayı taş

TBMM (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin milli güvenliğini kim tehdit ediyor, Türk milletine kim husumet besliyor ve insanına kim kurşun sıkıyorsa aranıp bulunarak derhal cezalandırılmasını isteyerek, "Sayın Davutoğlu, gerekirse Kandil’e gidin, gerekirse orayı taş üstünde taş bırakmayacak derecede yakın; gerekirse de Suriye’nin kuzeyine yıldırım gibi saplanın" dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin darboğazda olduğunu, iç ve dış düşmanların milli dirliği ve birliği hedef aldığını ifade etti.

Türk milletinin kategorik saldırı altında olduğunu savunan Bahçeli, şunları söyledi:

"Yıkılmak istenen istiklalimizdir. Yok edilmek istenen istikbalimizdir. Kırılmak istenen hayata tutunma irade ve iddiamızdır. Türkiye AKP’nin işbirlikçiliği sonucunda çekile çekile çembere alınmış, itile itile tuzağa düşürülmüştür. Oyun büyüktür. Senaryo vahşidir. Piyonlar acımasızdır. Türk milletiyle hesabı olan bütün şerefsizler kuyruktadır. Bu hesap Türk milleti ile kapanmamış defterlerin, al bayrağımıza karşı silinmemiş nefretlerin, İslam’a karşı bitmemiş öfkelerin, kahraman ecdadımıza karşı bin yıldır unutulmamış yenilgilerin hesabıdır.

Şu anda Türk milletiyle hesaplaşılmaktadır. Bu hesabın kökü tarihte, failleri günümüzdedir. Bugünkü yaşadıklarımız; Bizans İmparatoru Diyojen’in Selçuklu Sultanı Alparslan’la, İstanbul’u kaybeden Konstantin’in Sultan Fatih’le, denize gömülen sömürge donanmasının Çanakkale şehitleriyle, Anadolu’dan sökülüp atılmış işgalcilerin Mustafa Kemal’le, Beşparmakta aklı; Şırnak’ta, Hakkari’de, Diyarbakır’da gözü kalmış alçakların kahraman Mehmetçikle, açılım, çözüm, çare, reform ismiyle diriltilen yıkım belgesi Sevr’in kuruluş senedi Lozan’la hesaplaşmasının son perdesi, son eşiğidir."

- "Türkiye terör kıskacında"

Türkiye'nin terör kıskacında olduğunu vurgulayan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Türk milletiyle 14 yıldır kıyasıya mücadele edilmektedir. Bunun gerçekleşmesi için de Türk siyasetinden devşirilen kimliksizler yüreklendirilmiş, sivriltilmiş, önleri açılmıştır. BOP’la doğanların, Sur’da peydahlanan ortakları evlatlarımıza kurşun yağdırmışlardır. BOP sevdalıları Cizre’de, Silopi’de, Nusaybin’de, İdil’de, Dargeçit’te, Yüksekova’da çözümden bomba imal etmişlerdir.
Hezimetlerin kapaklarını açınız, bunları göreceksiniz. Hüsranların kapısını aralayınız, bunların istismarcı, inkarcı ve hıyanetten kapkara kesilmiş yüzlerini fark edeceksiniz. Türkiye zelzele geçiriyorsa, sorumluları bellidir. Her gün ağlıyor, her gün yanıyorsak buna ortam açanlar çok uzakta değil; kimileri saraylarda, kimileri köşklerde, ama hepsi de iktidardadır."

- "MİT niye var?"

Ankara'da geçen hafta yaşanan saldırıya da değinen Bahçeli, MİT'in bu saldırıdan neden haberi olmadığını sordu.

Türkiye'nin sanki savaşta olduğunu, ülkenin her yerinde cenaze namazı kılındığını dile getiren Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Deyim yerindeyse Türkiye Cumhuriyeti’nin ana karargahına canlı bomba saldırısı yapılmıştır. AKP’nin müsamahası ve çözüm süreciyle bomba ve silah depolayan terör örgütü iyice azmış, ülkemizi kan gölüne çevirmiştir.

Bir yanda Meclis, diğer yanda Genelkurmay Başkanlığı; bir tarafta kuvvet komutanlıkları diğer yanda Başbakanlığın bulunduğu bir alanda 300 kilo TNT kullanan rezil bir canlı bomba saldırı düzenleyebilmiştir. Bu bombalar hazırlanırken hiç mi görülmemiş, hiç mi duyulmamıştır? Vatanımıza silahlar stoklanırken hiç mi vicdan sahibi bir devlet adamı ayağa kalkıp tepki göstermemiştir? Süreç ihaneti devredeyken Türkiye’nin bombayla doldurulması, yabancı ajanların, bölgesel ve küresel aktörlerin ayak oyunları hiç mi fark edilmemiştir? Bu nasıl bir devlet yönetimidir? Bu nasıl bir istikrar, bu nasıl bir uyuşma halidir?"

Bahçeli, Ankara'nın, bedenlerine bomba saran teröristlerin ve arkalarında duran şer güçlerinin yeni eylem sahası olduğunu savundu.

Olayın ardından yaşanan gelişmeleri anımsatan Bahçeli, "Ha TAK, ha YPG; ha PKK, ha PYD; hiç fark etmeyecek, hiçbir şekilde gerçekleri değiştirmeyecektir. Meselenin özü bir terör saldırısıdır ve Ankara’nın beyni bombalanmıştır" dedi.

Bu caniliği çok yönlü araştırıp arkasındaki güç ve azmettiricileri bulmanın hükümetin işi olduğunu vurgulayan Bahçeli, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Gizlemeye, geçiştirmeye de gerek yoktur. Türkiye’nin güvenlik ayarları bozulmuştur. Huzur ve emniyet kalmamıştır. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinden bahsedilemeyecektir.

Bir terörist mülteci kisvesi altında olsun olmasın ülkemize girip; bomba yüklü bir aracı Ankara’ya kadar taşıyabiliyorsa karşımızda büyük bir sorun var demektir. Bu istihbarat nerededir? Bu emniyet ne iş yapmaktadır? Vatandaşının güvenliğini sağlayamayan, başkentini dahi koruyamayan bir hükümetle nereye kadar gidilecektir? Caniler ellerini, kollarını sallayarak ölüm kusmaktadır. Hükümet ise kayıptır. Erdoğan başkanlık derdinde, Davutoğlu eylem planları açıklamanın peşindedir. Erdoğan altın varaklı koltuklarda keyif sürmekte, Davutoğlu sarayın elinde oyuncak olduğuyla kalmaktadır.

Canlı bombalar Türkiye’de cirit atmaktadır. Suikastçılar her yerde, ajanlar, casuslar her köşededir. Şu anda katillerin nerede keşif yaptıkları, nereyle ilgili ölüm planları yaptıkları meçhuldür. Sorarım sizlere; Milli İstihbarat Teşkilatı niye vardır ve ne işe yaramaktadır? Bu kuruluşumuz ihmalin mi yoksa derin uykunun mu pençesindedir? İçişleri Bakanı neyle meşguldür?

Varsayalım ki Ankara katili YPG’li veya değil; ne değişecektir? Dahası, PKK’yı kiralayanların, kullananların, silahlandırıp saldırı emri verenlerin hangi odaklar olduğu hala görülmeyecek, karşı tedbir alınmayacak mıdır?"

- "İhanet bildirilerini de başlarına geçirin"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "terör örgütlerinin yuvalandığı her yerde Türkiye’nin operasyon yapma hakkı olduğunu" söylediğini anımsatan Bahçeli, şöyle konuştu:

"O halde AKP Hükümetine çağrıda bulunuyorum, milli muhalefet olmadığını yalana dolana batarak ilan eden Davutoğlu’na sesleniyorum; Türkiye’nin milli güvenliğini kim tehdit ediyor, Türk milletine kim husumet besliyor ve insanımıza kim kurşun sıkıyorsa aranıp bulunarak derhal cezalandırılmalıdır. Sayın Davutoğlu, gerekirse Kandil’e gidin, gerekirse orayı taş üstünde taş bırakmayacak derecede yakın; gerekirse de Suriye’nin kuzeyine yıldırım gibi saplanın. 'YPG’ye top atışlarını durdurun' diyen, PYD’yi müttefikliğe terfi ettiren ABD’ye aldırmadan, Rusya’nın provokasyonlarına takılmadan Türkiye’nin gücünü dosta da düşmana da gösterin. Meşru müdafaamız için PKK/PYD’nin bulunduğu, nifak saçtığı her yeri tertemiz yapın ve bu aziz milleti terör illetinden kurtarın.

ABD-Rusya'nın Suriye’de geçici ateşkeste anlaşması 'tavşana kaç, tazıya tut' taktiğidir. Türkiye’nin meselesi öncelikle Esad olmamalı, komşu ülkelerle ters düşülmemeli, anlaşmazlıklar onarılmalıdır. Sayın Başbakan, varlığımızı dinamitlemeye çalışan terör örgütlerine karşı bugünden başlayarak askeri, siyasi ve ekonomik tedbirleri korkmadan kademeli şekilde devreye koyun.

TBMM’de terörü kınamaktan, üç partinin hazırladığı metne imza atmaktan dahi imtina eden PKK şubesi HDP’li sözde milletvekillerinin dokunulmazlıkları başta olmak üzere, her caydırıcı önlemi aşama aşama alın. Ve de zihni, fikri, dili kapkara kesilen aydın müsveddelerinin hazırladıkları ihanet bildirilerini de başlarına geçirin.

Milliyetçi Hareket Partisi bunları yaparsanız demokratik eleştirileri saklı kalmak kaydıyla her zaman destekçiniz, her daim arkanızdadır. Bilinsin ki milli bekamızı yıkmaya, tarihi haklarımızı imha etmeye kalkışan fitne kampanyasına karşı her fedakarlığı yapmaya hazırız. Biz Türk milletinin yanındayız. Biz Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatma konusunda yeminliyiz.

Haydi Sayın Erdoğan, haydi Sayın Davutoğlu; Türk milleti sizden cesur, kararlı, atılgan ve yürekli adımlar beklemektedir. Verilmiş bir sözünüz yoksa, elinizi tutacak, boynunuzu bükecek bir anlaşmanız bulunmuyorsa PKK’yı kazıyın, PYD’yi yok edin, içimize sızmış ajan provokatörleri meşru müdafaa çerçevesinde tesirsiz hale getirin. Beklemeyin, gecikmeyin, zamana oynamayın ve de Türkiye’nin potansiyel kudretini harekete geçirerek gereğini yapın. Bu ateş çukurundan, bu tehlikeli girdaptan Türk milletini çekin çıkarın. Türkiye’yi hiç kimse Suriye’ye çeviremeyecek, Irak yapamayacaktır. Teminat Türk milletidir. Çok şükür bu millet de henüz ölmemiştir."

(Bitti)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.