MHP TBMM Grup Toplantısı

MHP TBMM Grup Toplantısı
Genel Başkan Bahçeli: (1)- "Genelkurmay Başkanı'na eleştirilerin anlaşılır ve savunulur bir tarafı yok"- "Sayın Akar, son derece insani ve devlet teamülleri kapsamında görülebilecek bir görevi ifa etmiştir"- "Şehitlerin geldiği bir ortam gerekçe gösterile

TBMM (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın nikahına katılmasına ilişkin eleştirilerin, anlaşılır ve savunulur bir tarafı olmadığını belirterek, "Sayın Akar, son derece insani ve devlet teamülleri kapsamında görülebilecek bir görevi ifa etmiştir." dedi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, hafta sonundan bu tarafa, Erdoğan'ın davetine icabet ederek kızının nikahına katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın şiddetle eleştirildiğini anımsattı.

"Bu eleştirilerin anlaşılır ve savunulur bir tarafı bize göre yoktur." diyen Bahçeli, Orgeneral Akar'ın son derece insani ve devlet teamülleri kapsamında görülebilecek bir görevi ifa ettiğini belirtti. Bahçeli, şunları söyledi:

"Şehitlerin geldiği bir ortam gerekçe gösterilerek Genelkurmay Başkanı'nın malum düğüne katılmasını diline dolayanlar her şeyden önce kahraman Mehmetçiğin moralini sıfırlamak ve terörle mücadeleyi sabote etmek isteyen çevrelerdir. Yas hepimizindir. Acı hepimizin yüreğindedir. Fakat terörle mücadelenin bu denli kesif ve kategorik biçimde sürdüğü bir dönemde kafa karıştırmak, hadsiz suçlamalarla komuta kademesindeki uyum ve dengeyi bozmaya kalkışmak iyi niyetli görülemeyecektir. Şehitlere Fatiha okumak aklının ucuna bile gelmeyen sanal ortam ve medya cengaverlerinin Genelkurmay Başkanı'nı taşlaması, ahlaksızca tartışmaya açması en başta teröristlerin değirmenine su taşımak anlamına gelecektir.

Bahçeli, söz konusu ithamların, "tahammülsüz, maksatlı ve bayağı" olduğunu ve kahraman güvenlik güçlerine kast ettiğini dile getirerek, güvensizliği artırmaya dönük bu tip çirkin propagandaların devlet ve millet aleyhine olduğunu düşündüklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızını evlendirmesinin en tabii hakkı olduğunu ifade eden Bahçeli, "Buna davetlilerin katılması kadar doğal bir şey de olamayacaktır. O halde her şey bitmiştir de sırayı manevi görevini yaptıktan sonra davete uyan Genelkurmay Başkanı'nı hedef tahtası haline getirmek mi almıştır? Bu nasıl bir terbiyesizliktir? Ülkemizin beka meselelerinin bu kadar ağırlaştığı bir süreçte, Genelkurmay Başkanı'nı küçük düşürmek, sorgulatmak kime, hangi çevrelere hizmettir? Sayın Hulusi Akar Paşa görevini titiz ve milli şuurla yapan bir Genelkurmay Başkanı'mızdır. Hakkındaki asılsız dedikoduları çıkaranların bölücü alçakların yararına faaliyet gösterdiklerini iyi bilmeleri, bu densizlikten derhal vazgeçmeleri bizim en temel dilek ve arzumuzdur." diye konuştu.

Bahçeli, milletin, peygamber ocağı gördüğü Türk Silahlı Kuvvetlerinin arkasında olduğuna işaret ederek, "Türk milleti fedakar Mehmetçiğin, kahraman polislerin her daim yanındadır. Bundan rahatsız olan varsa tavsiyem tez elden durum muhasebesi yapması, ya Kandil'in ya da HDP'nin kollarına kendisini bırakmasıdır." ifadelerini kullandı.

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.